PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Impresivna sofa Wingback

  • Objavljeno:
  • 7.9.2015

Sofa "Wingback" najnoviji je dodatak poznatoj kolekciji nameštaja britanske kompanije "Tom Dikson". Inspiracija za ovaj impresivan komad nameštaja pronađena je u salonima džentlmenskih klubova iz 17. veka. Dvosed se pridružio porodici "Wingback" koja uključuje  fotelju, stolicu i otoman. Neobična kolekcija savršena je za opremanje kantri klubova, holova i salona hotela.

 


   Najčudnije dizajnirane sofe

 

   Kada dizajneri puste mašti na volju, rezultat su komadi nameštaja koji ostavljaju bez daha i            apsolutno dominiraju u enterijeru. Predstavljamo vam pet sofa najneobičnijeg dizajna. 

 


 

Sa redizajniranim izgledom kolekcije, sofa je dobila naglašenijiu siluetu. Ram sofe napravljen je od poliuretanske pene, sa posebnim oblikom prilagođenim lumbalnom delu kičme za veću udobnost, dok je spoljašnjost u potpunosti tapacirana i dostupna u širokom opsegu "Kvadrat" materijala. Nogare su dostupne u dve varijante – od hrastovog drveta ili čelika sa bakarnom završnicom.

Originalna "Wingback" kolekcija nastala je 2007. godine u čast tradicionalnom britanskom nameštaju. Dizajnirana je za ekskluzivan londonski klub i napravljena po vekovima starom načinu izrade.

 

 

Redizajnirana kolekcija koja je obuhvatala fotelju, stolicu i otoman, predstavljena je milanskoj nedelji dizajna u neobičnom izložbenom prostoru – napuštenom pozorištu u centru Milana, dok će sofa biti premijerno predstavljena na Londonskom festivalu dizajna od 19. do 27. septembra 2015.

 

Foto: tomdixon.net / designboom.com