PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Hiperrealistične slike Marka Kvina

  • Objavljeno:
  • 22.9.2017

Ono što na prvi pogled deluje da su uveličane fotografije ljudskog oka, zapravo su fantastična realistična umetnička dela načinjena rukom umetnika Marka Kvina.

 

Uljane slike Marka Kvina deluju toliko prirodno da na prvi pogled deluju da su fotografije ljudskog oka. One su dokaz umetnikovog talenta i veštine, koji su ga i načinili jednim od najpoznatijih umetnika današnjice.

 

 

Kvin slika dužicu oka na fotorealističan način, detaljno i izbliza, na kružnom platnu. Oko je uveličano pa deluje gotovo apstraktno, a uokvirena finom mrežom raznobojnih linija, u samom centru stoji crna rupa koja hipnotiše i usisava naš pogled.

 

 

Iako u prvi mah oči deluju simetrično, bliži pogled otkriva delikatne detalje koji ih čine potpuno unikatnim. Kvinova dela zadivljuju upravo zbog njegove sposobnosti da istakne kompleksna vlakna oka, ali i načini sliku koja prevazilazi puku repliku stvarnog predmeta.

 

 

Impresivne slike na platnu deo su kolekcije "We Share Our Chemistry with the Stars", čiji nas naziv navodi da se pažljivije zagledamo u delo i prepoznamo lepotu univerzuma i u nama samima.

 

 

Foto: iloboyou.com