PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Grejne tkanine osvojile Red Dot nagradu za dizajn 2014.

  • Objavljeno:
  • 17.4.2014

"Trame" radijator koji je dizajnirao Stefano Đovanoni za kompaniju "Tubes Radiatori" osvojio je jednu od najprestižnijih internacionalnih priznanja u polju dizajna, čuvenu „Red Dot nagradu“.

 

Đovanoni je tradicionalne čelične grejne površine pretvorio u „grejne tkanine“, a klasične cevi u šarene niti različitog prečnika (14 mm, 20 mm i 28 mm), koje se dizajniraju po ličnom ukusu kupca i željenom vizuelnom efektu.

 

“Trame“ je dostupan u varijantama sa vertikalnim i sa horizontalnim cevastim elementima sa 279 mogućih kombinacija, što pruža ogromnu slobodu i gotovo beskrajne mogućnosti pri dizajniranju i postavljanju u različite prostorije.

 

Kompanija “Tubes Radiatori“ poznata je po radijatorima koji više liče na ukrasne arhitektonske elemente nego na grejne površine, što najbolje potvrđuje “Trame“ radijator koji pruža savršen spoj energetske efikasnosti i estetike.

 

Ovaj radijator deo je kolekcije “Elementi“, a njegovi čelični elementi neodoljivo podsećaju na lake i fleksibilne tanke niti. U zavisnosti od svetla i ugla posmatranja, tanki cevasti elementi deluju kao da menjaju strukturu i pokreću se, što ovim radijatorima daje posebnu notu elegancije i estetski ih čini još privlačnijim.

 

Ovi elegantni radijatori su rezultat istraživanja koje se fokusiralo na inovacije u polju oblika i tehnologije. Dostupan u čak 110 boja, ali i u horizontalnoj i vertikalnoj varijanti. “Trame“ može da se poruči sa raznim završnim slojevima, uključujući metalik, sajni, mat i biserni, kako bi se prilagodili dekoru enterijera.

 

Dodela nagrada  za dizajn proizvoda 2014. biće održana 7. jula u Esenu u Alto teatru i Red Dot dizajn muzeju.