PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Gorenje retro Bulli: Bljesak iz prošlosti

  • Objavljeno:
  • 16.7.2018

Parkirajte nezaboravnu retro legendu u svojoj kuhinji zahvaljujući liniji frižidera koja će oduševiti sve ljubitelje retro dizajna i Volkswagen-ovog legendarnog klasika "Buli" minibusa. 

 

Ići u korak sa vremenom u kom živimo, između ostalog znači i uhvatiti se u koštac sa modnim i tehnološkim trendovima. Ipak, što je veći broj koraka koje pređemo, veća je nostalgija, te se ponekad trudimo da barem na kratko zaustavimo vreme, pa makar to bilo opremanje doma u duhu omiljene epohe.

 

Ovog puta vremeplov staje u, za mnoge, najlepšim godinama prošlog veka, kada se uz dobru muziku i revolucionarne ideje putovalo tada popularnim, a danas kultnim kombijem poznatim kao Volkswagen ''Bulli''. Upravo u tom legendarnom četvorotočkašu, Gorenje je pronašlo inspiraciju za dizajniranje specijalne serije Gorenje retro frižidera.

 

 

Zaobljene ivice, debela ručka za otvaranje vrata i kultni VW logo na prednoj strani frižidera odaju utisak da smo antikvitet, kome je mesto u garaži, parkirali u kuhinju. Retro izgled pratii inovativna tehnologija, jer se Gorenje postaralo da napredne funkcije ovog frižidera sačuvaju sveže i zdrave sastojke hrane, i budu što lakše za upotrebu.

 

 

Ventilacioni IonAir sistem sa DynamiCooling tehnologijom održava ravnomernu temperaturu unutar frižidera i oponaša prirodni proces jonizacije. Na taj način hrana se ponaša kao u prirodnom okruženju, pa tako znatno duže zadržava hranljive sastojke i vitamine.

 

Prostrana CrispZone fioka sa regulatorom vlažnosti vazduha jedna je od najvećih fioka za voće i povrće na tržištu. Niža temperatura i opcija za prilagođavanje vlažnosti produžavaju svežinu ovih namirnica.

 

Za meso, ribu i druge osetljive namirnice idealna je FreshZone fioka sa sniženom temperaturom za produženo zadržavanje prirodnog ukusa, svežine i boje hrane.

 

 

Energetska efikasnost Bulli frižidera znatno je unapređena u odnosu na njegovog dvojnika na drumu. LED osvetljenje ima značajno duži životni vek trajanja dok istovremeno troši znatno manje električne energije, a unapređena toplotna izolacija efikasno smanjuje potrošnju energije.

 

Kao što volimo da naš dom bude funkcionalno uređen, tako je i sa našim prostorom za hranu. Unutrašnjost Bulli frižidera opremljena je SimpleSlide policama, koje su pogodne za odlaganje visokih i niskih predmeta, dok su za flaše, koje obično držimo u vratima, dizajnirane bezbedne duboke fioke i poseban hromirani nosač.

 

 

Gorenje Retro frižider sa Volkswagen licencom ima prepoznatljivu dvobojnu prednju stranu, veliki VW logo i izgledom doista podseća na poznati četvorotočkaš. Dostupan je u vintidž nežno plavoj ili bordo-crvenoj boji u kombinaciji sa bojom šampanjca, a sa svojim VW logom i dekorativnim elementima u boji hroma, ovo specijalno izdanje Gorenje Retro frižidera će biti elegantan dodatak bilo kom domu, bez obzira na to gde je parkiran.

 

 

Sigurno nećete morati da ga ostavite u garaži. Zapravo, moći ćete da mu se divite sve vreme jer će on biti vaš odani pomagač i pratilac na kulinarskim putovanjima, bilo da vas ona odvedu do Mediterana, Azije ili neke druge ukusne destinacije.

 

 

Foto: Gorenje