PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Elica neprikosnovena na tržištu aspiratora

  • Objavljeno:
  • 27.4.2015

Aspirator kompanije "Elica" koji je dizajnirao Fabricio Krisa (Fabrizio Crisà), posle priznanja "iF Design Award" za 2015. godinu, nagrađen je i prestižnom "Red Dot Design Award" u kategoriji za dizajn proizvoda, za originalnost, tehnologiju i inovaciju.

 

Nagrada "Red Dot" jedna je od najpoznatijih i najvažnijig internacionalnih priznanja za dizajn proizvoda koja nagrađuje kompanije za inovativnost na međunarodnom nivou i ove godine slavi 60 godina postojanja.

 

Ova nagrada još jednom potvrđuje umeće italijanske kompanije "Elica" da aspirator pretvori u predmet izuzetnog dizajna i centralnu tačku svake kuhinje, bas kao što je bio slučaj i prošle godine sa inovativnim modelom "35CC".

 

"Edith je u potpunoj ravnoteži i ne postoji nijedan element koji prevazilazi drugi", naglašava dizajner Fabricio Krisa. "Obline koje čine spoljašnjost aspiratora uvijaju se na dnu – isprobao sam na stotine različitih oblina tokom faze dizajniranja i samo jedan milimetar u potpunosti bi promenio celokupan izgled ", objašnjava Krisa.

 

 

Aspirator "Edith" ima dvostruku namenu, aspiraciju i osvetljenje, zahvaljujući tehnologiji "Evolution" koju je predstavila kompanija "Elica" 2005. godine, a sada je poboljšana radi postizanja što boljih performansi. "Evolution" je malih dimenzija i omogućuje modelima kao što je "Edith" da garantuju vazduh i osvetljenje visokog kvaliteta.

 

Aspirator "Edith" je opremljen motorom visoke efikasnosti koji garantuje značajnu uštedu energije i visoke performanse. Na donjem, kružnom delu aspiratora, nalazi se niz LED sijalica koje pružaju meko i prirodno osvetljenje.

 

Među ovogodišnjim dobitnicima "Red Dot Design" nagrada za dizajn našla se i originalna sofa Move, dok se među prošlogodišnjim dobitnicima posebno izdvajaju inovativne grejne tkanine.

 

Foto: elica.it