PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Elegantan dizajn za radni prostor

  • Objavljeno:
  • 25.1.2017

Iako dizajn radnog prostora uglavnom na prvo mesto stavlja funkcionalnost, a aspekti poput stila često budu zapostavljeni, mlada srpska dizajnerka Teodora Jevtić  postigla je savršen balans između funkcionalnog i kreativnog, dizajnirajući predmete koji su istovremeno moderni, elegantni i jednostavni za  upotrebu.

 

Predstavljamo vam kolekciju stonih lampi minimalističkog dizajna i interesantne nogare koje će svaki sto pretvoriti u perfektno stilizovan kutak za rad.

 

Reader Collection

 

Kolekcija stonih lampi "Reader" dizajnirana je za osobe koje uživaju u čitanju pred spavanje, ali je, takođe i radna lampa. Sveden dizajn lampi inspirisan je jednostavnošću pokreta i korišćenja. Lampa se lako podešava tako da svetlo pada pod različitim uglovima, i na taj način pruža direktno ili indirektno osvetljenje u zavisnosti od trenutne potrebe.

 

Kolekcija obuhvata šest lampi izrađenih od trešnjinog drveta, orahovine ili hrastovine, u kombinaciji sa inoksom i mesingom. Dimenzije lampe su 31,3 x 25,5 cm.

 

Ova kolekcija osvojila je srebrnu A'Design Award nagradu za dizajn u kategoriji Osvetljenje na dodeli nagrada za 2017. godinu. 

 

 

Clic-Clac Trestile

 

"Clic-Clac" su nogari za sto izuzetno kreativnog izgleda. Načinjeni su od dva jednostavna elementa: čeličnih šipki i drvene kutije. Upravo zahvaljujući tom drvenom delu, nogari pored svoje osnovne funkcije da drže ploču stola, služe i kao prostor za odlaganje raznih predmeta: pribora za rad, knjiga, časopisa ili drugih ličnih predmeta.

 

Visina nogara je 76 cm, širina 38 cm, a donja dužina 73 cm.

 

 

Teodora Jevtić je rođena u Beogradu, a studirala je u Belgiji, Australiji i Italiji. Master diplomu je stekla na Scuola Politecnica di Design u Milanu. Sarađivala je sa više različitih kompanija u Belgiji i Srbiji, a nakon završenih master studija radila je sa Naohiko Mitsui za "Triumph Design and Consulting" u Milanu.

 

Njeni projekti obuhvataju unutrašnju arhitekturu, produkt i industrijski dizajn i dizajn nameštaja. Kolekcija lampi "Reader" kao i nogari "Clic-Clac" bili su izloženi na poslednjem Sajmu nameštaja u Beogradu.

 

 

Foto: teodorajevtic.com