PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

EKSKLUZIVNO: KUĆA STIL u kolevci italijanskog nameštaja

  • Objavljeno:
  • 24.11.2016

"Kuća stil", kao jedini časopis iz regiona, imala je čast da bude jedan od 24 časopisa iz 18 zemalja sa svih krajeva sveta koji su u okviru "Marble Press Tour 2016" pozvani da posete mesta gde nastaje najluksuzniji italijanski nameštaj, da upozna ljude čija filozofija i energija pokreću najpoznatije brendove, i da svojim čitaocima donese ekskluzivne priče iz kolevke italijanskog nameštaja.

 

Severna i najrazvijenija regija Italije nije samo sinonim za prelepe predele, kvalitetna vina i sireve. U oblasti oko Milana, koji se smatra ekonomskom prestonicom zemlje, smeštena je skoro polovina od 200 najvećih italijanskih preduzeća. U toj regiji, međutim, izdvaja se i jedna posebno interesantna oblast – Brijanca. Uzan pojas između Milana i jezera Komo. Kolevka italijanskog majstorstva u izradi nameštaja. I to vekovima unazad. Veštine i znanja prenose se sa majstora na učenika, sa oca na sina. Generacije i generacije mladih odrastali su uz miris drveta i on je utkan u njihove gene. Baš kao što je čuveni nameštaj iz Brijance utkan i u sam identitet čuvenog italijanskog nameštaja.

 

U aktuelnom izdanju časopisa KUĆA STIL br. 266-267 možete pročitati priču o tri bisera Brijance. O tri kompanije koje su postavile temelje onoga što se smatra ekskluzivnim italijanskim dizajnom. Priču o njihovim filozofijama, ali i ljudima koji su decenijama gradili brendove u kojima danas uživa ceo svet.

 

U galeriji koja sledi prikazane su neke od luksuznih kolekcija nameštaja kompanija "Giorgio Collection", "Angelo Cappellini" i "Asnaghi Interiors" kao i neke od faza proizvodnje.

 

 

Foto: Luca Dal Gesso / Marble Press