PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ekskluzivni retro šporeti

  • Objavljeno:
  • 29.3.2015

Ako želite romantiku prave vatre u svom domu, i to u kompaktnom i multifunkcionalnom uređaju koji se savršeno uklapa u razne ambijente, najnovija linija šporeta brenda "J.  Corradi" biće savršen izbor jer pruža ekskluzivna rešenja koja kombinuju kuvanje, grejanje i neodoljiv dizajn.

 

Šporeti na drva nisu izgubili svoj šarm i vraćaju se u naše domove sa vrhunskom tehnologijom, materijalima, ali i upečatljivim dizajnom. Prilagodljivi su željama kupca, multifunkcionalni su, a ujedno sastavljeni iz šporeta koji radi na drva i električnog šporeta ili šporeta na gas. Savršeni su za male prostorije i mogu se koristiti tokom cele godine, a namenjeni su svima koji nisu fascinirani savremenim dostignućima kao što je šporet sa virtuelnim plamenom.

 

Predstavljamo vam četiri modela koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a bez sumnje će biti pravi hit na tržištu ove godine.

 

Country – prefinjeni detalji i kvalitet bez kompromisa

 

"Country" je prefinjena kolekcija sa kojom ćete biti u prilici da u potpunosti iskusite kvalitet koji pruža brend "J. Corradi". Materijali koji se koriste su uvek vrhunskog kvaliteta kako bi se obezbedila čvrstina i dugotrajnost sve do poslednjeg detalja.

 

Uređaj je obložen metalnim panelima ofarbanim u boju slonove kosti, plavu, crnu i bordo. Iste boje su i porcelanske ručke koje se mogu koristiti i bez zaštitnih rukavica. Okvir vrata i fioka, rukohvat i delovi ručki napravljeni su od mesinga i nerđajućeg čelika. Šporet leži na nogama od livenog mesinga ili nerđajućeg čelika, ili na metalnoj bazi koja je posebno pogodna za ugradna rešenja.

 

"Jela spremljena u rerni na drva imaju posebnu aromu i ukus. Toplota okružuje hranu, umesto da je napada sa jedne strane, i to osigurava odlične rezultate", uverava Beppe koji je isprobao "Country" sa jednom rernom na drva i dve električne. Prva je statična, sa četiri tradicionalna metoda pečenja, dok je druga multifunkcionalna, sa devet različitih metoda pečenja i jednom standardnom.

 

Vrsta grejne ploče se ugrađuje po želji kupca – indukcijska, BBQ, keramička, na gas ili ploča za grilovanje.

 

Neos – čiste linije za moderan dizajn

 

"Neos" je najnoviji proizvod brenda "J. Corradi", a njegov jednostavan, linearan dizajn savršen je za moderne kuhinje. Šporet je obložen nerđajućim čelikom i metalnim panelima vrhunskog kvaliteta u skladu sa tradicionalnim pristupom kompanije.

 

Dostupan je u crnoj, crvenoj i boji slonove kosti. Vrata su napravljena od nerđajućeg čelika, a mogu biti ofarbana u crno. Unutrašnjost šporeta na drva takođe je obložena nerđajućim čelikom kako bi se olakšalo čišćenje.

 

"Neos" je dostupan u kombinovanoj verziji – na drva, gas i struju, a može biti i samo na drva. Multifunkcionalna rerna nudi devet različitih metoda spremanja hrane. Dizajniran je tako da vatra u njemu gori i do 6 sati nakon poslednjeg dodavanja drva. U zavisnosti od potreba, vatra može biti intenzivna kada se peče u rerni ili umerena kada se zagreva prostorija ili je potrebno dugo, umereno kuvanje.

 

Borgo Antico – neprolazni šarm keramike

 

"Borgo Antico" karakteriše topao, autentičan stil tradicionalnih ekonomičnih šporeta. Obložen je dekorativnim pločicama koje su pričvršćene šrafom u sredini i ima izlivene noge još rustičniji izgled. Vrata mogu biti od stakla ili prekrivena pločicama, a okviri vrata i fioka od mesinga ili nerđajućeg čelika.

 

Izlivena gvozdena grejna ploča debljine je osam milimetara zadržava konstantnu temperaturu i savršena za tradicionalna jela. Dostupne su još indukcijska, staklokeramička i ploča na gas.

 

Multifunkcionalna električna rerna pogodna je za moderna jela koja zahtevaju požljivo kontrolisanu unutrašnju temperaturu, a kao dodatak uobičajenoj funkciji kuvanja, "Termo" verzije šporeta mogu se integrisati sa grejnim sistemom kuće. Toplota generisana u kotlu zagreva vodu u radijatorima ili sistemu za podno grejanje.

 

Rustica – elegantan dizajn i velika staklena vrata

 

Kolekcija "Rustica" ističe se po jednostavnom, diskretnom dizajnu, koji je postignut korišćenjem glatkih emajliranih metalnih površina u crnoj i bordo boji. Velika vrata od stakla pružaju još veće uživanje u prisustvu pravog plamena u prostoriji.

 

Debela izlivena gvozdena ploča od osam milimetara je veoma praktična, jer je veoma topla kod ringli što je idealno za pečenje, dok je na ivicama temperatura manja i pogodna za sporo kuvanje ili održavanje temperature jela.

 

Kombinovani modeli šporeta "Rustica" dostupni su sa multifunkcionalnom električnom rernom od 58 ili 45 litara i sa 9 načina pečenja. I u slučaju ovog modela razvijene su i "Termo" verzije šporeta koje se mogu povezati sa kućnim sistemom grejanja.

 

Ljubitelje ekskluzivnih šporeta oduševiće i šporet od 100.000 dolara, do će zaljubljenici u tehnologiju uživati u interaktivnom šporetu budućnosti koji vam čak omogućava i da koristite Fejsbuk ili Tviter dok pripremate svoju omiljenu hranu, i to na tabli samog uređaja.

 

Foto: jcorradi.com