PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Drvena magija Džozefa Volša

  • Objavljeno:
  • 9.5.2014

Džozef Volš (Joseph Walsh) je neobičan primer samoukog stolara, umetnika i dizajnera koji već godinama fascinira ljubitelje dizajna i nameštaja svojim nestvarnim idejama. Ovaj irski dizajner je od samih početaka svoje karijere bio opčinjen obradom drveta, pa je dugogodišnjim istraživanjem otkrio sve mogućnosti obrade ovog materijala putem njegove strukture, forme i teksture.

 

Drvo je pažljivo obrađeno do ekstremno tankih slojeva i oblikovano u željenu formu u slučaju svakog komada nameštaja. Volš je inspiraciju našao u prirodi, pa se njegove garniture savršeno uklapaju u svaki prirodan eksterijer. Zaštitni premaz, koji se koristi od posebnog ulja ključni je element dizajna, jer omogućava dugovečnost.

 

Za neprevaziđenog Džozefa Volša nameštaj prevazilazi okvire njegove osnovne funkcije i prerasta u prava drvena remek dela.

"Verujem da možemo poboljšati kvalitet naših života ako se okružimo objektima koje imaju vrednosti izvan svoje funkcije ili estetike, koji poseduju inteligenciju u svom stvaranju, sa kojima se može komunicirati i koji će stimulisati čula svaki put kada ste u kontaktu sa njima", kaže Volš.

 

Nameštaj ovog dizajnera uglavnom se pravi po porudžbini, a danas vam predstavljamo samo neke komade koje jednostavno ostavljaju bez daha.

 

 

Foto: josephwalshstudio.com