PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Domaća kreativnost bez granica

  • Objavljeno:
  • 28.7.2014

Ako bi jednom rečju trebalo opisati proizvode arhitektonskog i dizajn studija “dsignedby”, to bi definitivno bilo – drugačiji. Ovaj studio osnovale su sestre Irena i Iva Kilibarda 2008. godine, a trenutno u njemu rade tri dizajnera aktivna u polju arhitekture i vizuelne komunikacije.

 

Studio koristi nove materijale i tehnologije u dizajnu, pa su proizvodi sa njihovim potpisom jedinstveni na ovim prostorima. O tome najbolje svedoče originalna kolekcija “Table T” i inovativan luster “Obranch”, koji svojim jedinstvenim dizajnom već uveliko fasciniraju domaću, ali i stranu dizajn scenu.

 

Jedan od osnivača brenda “dsignedby” Irena Kilibarda kaže da su komadi nameštaja koje dizajnira namenjeni prevashodno onima koji uživaju u jedinstvenom spoju klasike i modernosti i onima koji vole zelene materijale i tehnologije, kao i da jedinstvena rešenja ovog studija neretko zahtevaju i po nekoliko godina predanog rada.

 

 

“Kada radite sa novim tehnologijama i novim materijalima potrebno je mnogo vremena jer je sve zapravo neka vrsta eksperimenta. Za neke proizvode mi je od početne ideje do prototipa i kompletne realizacije bilo potrebno pune tri i po godine, ali to je zanimljiv proces tokom kojeg sarađujete sa kreativnim ljudima i konstantno učite nešto novo”, objašnjava Kilibarda za časopis Kuća stil.

 

 Atraktivna kolekcija “Table T”

 

Jedan od najatraktivnijih proizvoda iz ovog studija je sto iz kolekcije “Table T”, koji je pogodan i za unutrašnju i za spoljašnju upotrebu. Kolekciju karakteriše klasičan i jednostavan dizajn, tehnološka funkcionalnost i upotreba održivih materijala, a elegantnu notu donosi led svetlo koje prolazi kroz bele polu-transparentne površine jednog od najatraktivnijih proizvoda koje potpisuje studio “dsignedby”.

 

Nova generacija kućnih lustera “Obranch”

 

Nova generacija kućnih lustera “Obranch” predstavlja kombinaciju klasično dizajniranog lustera i OLED svetlećih pločica najnovije tehnologije. Vrlo efikasno menja izgled i ambijent celog prostora zahvaljujući pokretnoj svetlećoj površini, ali i opcijama za podešavanje intenziteta i pravca svetla.

 

O potencijalu “dsignedby” proizvoda svedoči i treća nagrada za dizajn koju je Irena Kilibarda dobila za lampu pod nazivom “Oled” još 2011. godine u okviru smotre talenata na najprestižnijem svetskom Sajmu nameštaja u Milanu, pa se lako može pretpostaviti da još ambicioznija kolekcija “Table T” i inovativni luster “Obranch” tek najavljuju velike uspehe ovog mladog srpskog brenda.

 

Opširnija priča o arhitektonskom i dizajn studiju “dsignedby” objavljena je u majskom broju časopisa KUĆA STIL.