PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dior predstavio ekskluzivnu kolekciju kućnih predmeta

  • Objavljeno:
  • 16.4.2019

Povodom Milanske nedelje dizajna, francuska modna kompanija Dior predstavila je četrnaest ekskluzivnih predmeta iz linije kućne dekoracije Dior Maison, koje odlikuje luksuzan i moderan stil, dragoceni materijali i vrhunska izrada.

 

Kompanija Dior pružila je odrešene ruke firmi Dimore Studio, koja se bavi unutrašnjom arhitekturom i dizajnom, da kreira niz ekskluzivnih predmeta za Dior Maison. Kolekcija obuhvata vaze, poslužavnike, svećnjake, pepeljare i upaljače, ramove, držače za kišobrane, kao i kartice za raspored sedenja, koji izgledaju poput pravih malih umetničkih dela.

 

 

Dizajn ovih ekskluzivnih predmeta za kuću na elegantan i prefinjen način spaja razne metale poput zlata, srebra, bronze u čelika sa pleksiglasom i prirodnim ratanom. Ova specijalna kolekcija dostupna je isključivo po porudžbini i to samo jednu godinu.

 

 

Kolekcija je predstavljena u jednoj od najfascinantnijih milanskih palata Casa degli Atellani, izgrađena u XV veku i dekorisana freskama i slikama renesansnih majstora. Palata se nalazi preko puta crkve Santa Maria delle Grazie u kojoj se nalazi čuvena freska Leonarda da Vinčija Poslednja večera.

 

 

Ovo je prva velika umetnička saradnja između brenda Dior Maison i dizajnerskog sveta. Brend je sarađivao i ranije sa renomiranim dizajnerima i proizvođačima, ali na manjim kolekcijama ili samo na jednoj vrsti predmeta.

 

 

"Dimore Studio" osnovali su 2003. godine američki grafički umetnik Britt Moran i toskanski proizvođač nameštaja Emiliano Salci. Studio neretko sarađuje sa kompanijama iz sveta mode, a među značajnijim mogu se izdvojiti saradnje sa kućama Hermès i Fendi.

 

 

Foto: Dior