PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dekorativni zid koji prečišćava vazduh

  • Objavljeno:
  • 21.4.2020

Dizajn nove kolekcije porcelanskih pločica kompanije "Casalgrande Padana" inspirisan je biljnim svetom i to ne bez razloga. Kolekcija "Limpha" koristi inovativnu tehnologiju "Bios Self Cleaning®" pomoću koje prečišćava vazduh tako što znatno smanjuje uzročnike zagađenja.

 

Inspirisana biljkama puzavicama, kolekcija "Limpha" je savršen način da se obična zidna obloga transformiše u impresivan dekorativni zid. Ali i više od toga, jer ove porcelanske pločice koriste tehnologiju koja zapravo čini dobrobit prirodnom okruženju i poboljšava kvalitet vazduha.

 

 

"Limpha" čak i samim izgledom odaje počast prirodi i "zelenim zidovima" koji postaju sve popularniji svuda u svetu, kao i zaštiti životne sredine koja se nalazi u srži ove inovativne kolekcije.

 

Bios Self Cleaning: Tehnologija koja smanjuje zagađenje prirode

 

Pločice iz kolekcije "Limpha" sadrže tehnologiju "Bios Self Cleaning®" kako bi smanjile zagađenje koje je prisutno u vazduhu i rade na razgrađivanju čestica prašine koja ostaje na površini pločica, i na taj način omogućavaju da kišnica bude dovoljna da se pločice potpuno očiste.

 

 

 

Ova tehnologija uz prisustvo sunčeve svetlosti omogućava redukciju zagađivača i razgrađivanje prljavštine, koja se zatim lako spira zahvaljujući izuzetno hidrofilnoj površini. Osim čistijeg vazduha, rezultat su i zidovi koji ne zahtevaju dodatno održavanje.

 

Površina od hiljadu kvadratnih metara pod pločicama koje koriste "Bios Self Cleaning®" može da prečisti vazduh koliko i šuma veličine fudbalskog igrališta i eliminiše količinu azotnih oksida koju ispusti 70 automobila tokom jednog dana.

 

"Bios Self Cleaning®" je rezultat saradnje između "Casalgrande Padana Research Centre" i proizvođača "Toto" koji je sa svojim brendom "Hydrotec" prvi koristio tehnologije fotokatalize.

 

 

Zahvaljujući sjajnim svojstvima poput otpornosti na smrzavanje, grebanje, habanje i savijanje, kao i odlici da ne blede na suncu, "Limpha" pločice se jednako mogu koristiti i na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, bilo da se radi o novogradnji ili renoviranom objektu, kao i na različitim tipovima objekata, kućama, školama, stambenim zgradama… One nam omogućavaju da čuvamo životnu sredinu i imamo trajne "zelene zidove" bez ikakvih izazova održavanja.

 

Kolekcija je dostupna u tri različita dezena: Arborea, Gelsomino i Edera i velikim dimenzijama 120x240 cm.

 

 

Foto: Casalgrande Padana