PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čuveni dizajneri predstavili nameštaj za 2017.

  • Objavljeno:
  • 12.4.2017

Među novim proizvodima kompanije "Cassina" koji su predstavljeni na Salone del Mobile u Milanu, našle su se sofe, stolice i police renomiranih dizajnera Konstantina Grčića, Filipa Starka, Patricije Urkiole i braće Burulek.

 


   Moj svet: Sofa kao radni sto

 

   Dizajner Filip Stark kreirao je za kompaniju Cassina sofu Moj svet, koja omogućava ljudima da      koriste svoje mobilne uređaje dok odmaraju.

 


 

Sofa Soft Props, Konstantin Grčić

 

Inspirisan istorijom Milana i same kompanije "Cassina", dizajner Konstantin Grčić zamenio je uobičajene naslone za ruke na novoj sofi "Soft Props" metalnim šipkama koje nalikuju na rukohvate koji se mogu naći u milanskom metrou. Ove cevi takođe podsećaju na ograde prekookeanskih brodova koje je kompanija "Cassina" opremala sredinom prošlog veka.

 

Sofa je načinjena od velikih jastuka koji se mogu premeštati u razne konfiguracije, u zavisnosti od slobodnog prostora. Cevi su takođe sastavljene iz više delova i omogućavaju korisnicima da ih rasporede po želji i potrebi. "Soft Props" je predstavljena u okviru prve kolekcije sa Patricijom Urkiolom kao art direktorkom kompanije "Cassina".

 

 

 

Sofa Floe Insel, Patricija Urkiola

 

Asimetrična sofa "Floe Insel" nove art direktorke kompanije, svojim jedinstvenim oblikom podseća na nepravilne formacije leda. Dijagonalni šavovi presecaju površinu sofe, naglašavajući njen neobičan oblik. Uz sofu je predstavljen i tabure odgovarajućeg oblika.

 

 

 

Stolice Cotone, Ronan i Ervan Burulek

 

U svojoj prvoj saradnji sa kompanijom Cassina, francuski dizajneri, braća Ronan i Ervan Burulek kreirali su interesantan hibrid fotelje i trpezarijske stolice: stolica "Cotone" stoji na čvrstom aluminijumskom ramu, dok je gornji deo izrađen od mekanog tapaciranog sedišta i naslona.

 

 

 

 

 

Police Baleno, Ronan i Ervan Burulek

 

Francuski dizajneri su kreirali i police "Baleno", načinjene od mekane termoplastike koja se savija pod težinom knjiga ili drugih predmeta. Dizajnirane su tako da se koriste u grupi od više komada.

 

 

 

Barske stolice Caprice i Passion, Filip Stark

 

Dizajner Filip Stark proširio je kolekcije "Caprice" i "Passion", kreiravši barske stolice kao verzije standardnih stolica iz ovih kolekcija.

 

 

Foto: Cassina