PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Čuvena fotelja Frog proslavlja 20 godina

  • Objavljeno:
  • 6.5.2015

"Postoje stvari koje su i posle 20 godina tu, na svom mestu, i kao nove. Traju kao dobro ispričana priča, toliko lepa da postaje stvarna. Zapravo, toliko stvarna da čak možete sesti na nju...". Ovom porukom kompanija Living Divani proslavlja 20 godina postojanja čuvene fotelje "Frog" dizajnera Piera Lisonija (Pier Lissoni), poznate po jedinstvenom obliku i dizajnu koji najbolje opisuje sam moto proizvođača - "manje je više".

 

Povodom ovog jubileja napravljena je i 3D štampana replika fotelje prema skeniranom originalu i izložena u staklenoj kutiji u "Palazzo Reale" od 13. aprila do 24. maja, i to u okviru izložbe "Design for Life" koju organizuje "Elle Decor Italia".

 

 

"Verujemo da će naši proizvodi trajati jer elegancija opstaje u vremenu. To je dokazano. Imamo proizvode koji će postojati i narednih 20 godina", kaže Renata Pocoli (Renata Pozzoli), izvršna direktorka kompanije "Living Divani".

 

"Može se reći da je moto ove kompanije 'Manje je više', ali "da bi se postiglo 'manje', potrebne su veoma bitne studije koje se tiču funkcionalnosti i materijala. Nikad niste sigurni kako će tržište reagovati, ali mi nikad ne pravimo kompromise na račun dizajna ili kvaliteta", kaže Pocoli.

 

 

Davne 1969. godine nakon srednje škole, Renata je preuzela malu radionicu sa samo tri radnika. Kako se kompanija razvijala, došlo je do strateške saradnje sa mladim arhitektom Pierom Lisonijem 1988. godine. Tek diplomirani arhitekta Lisoni nije imao ništa konkretno da ponudi osim svoje vizije koja se odmah dopala Renati. Tako je Lisoni postao dizajner i umetnički direktor kompanije "Living Divani" i od tada njihova saradnja neprekidno traje.

 

 

Povodom 20 godina postojanja fotelje "Frog", kompanija "Living Divani" pozvaće studente da kreiraju sopstvenu verziju čuvene fotelje, dajući joj pri tom novi život. Upravo to je bio cilj i kreativnog video zapisa koji sledi, a vi sami procenite da li je poznati italijanski proizvođač uspeo u tome.

 

 

Foto: limn.com  / pinterest.com / muenchenarchitektur.com / bauwerk-parkett.com