PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

CERSAIE 2019 otvara vrata carstva keramike

  • Objavljeno:
  • 21.9.2019

Najveći svetski sajam keramike, sanitarija i opreme za kupatila održava se od 23. do 27. septembra u italijanskom gradu Bolonji pod sloganom "Let's open a new era", a Kuća Stil vam sa lica mesta pruža specijalne izveštaje o najnovijim trendovima i kolekcijama renomiranih proizvođača iz svih krajeva sveta.

 

To je 37 izdanje čuvenog italijanskog sajma, a aa  869 izlagača iz 40 zemalja sveta, CERSAIE se svakako ubraja među najznačajnije sajmove na celom svetu. Na 161.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, najbolji svetski proizvođači keramike predstaviće svoje najjače adute.

 

I više od toga, ovaj značajan događaj koji se svake godine održava u poslednjim danima septembra, predstavlja mesto susreta brojnih značajnih arhitekata i dizajnera, kao i trgovaca i izvođača radova, koji se na jednom mestu povezuju i upoznaju sa novim trendovima u sferi keramičkih površina, drvenih podnih obloga, tapeta i opreme za kupatila.

 

Veličinu i značaj ovog sajma dočarava i činjenica da tokom pet sajamskih dana CERSAIE ugosti više od 100.000 posetilaca, od kojih polovina dolazi iz svih krajeva sveta. Gotovo hiljadu novinara izveštavaće o sajamskim novinama, a među njima nalaze se i novinari časopisa Kuća Stil, koji vam već tradicionalno svake godine otkrivaju koji su to dezeni, boje, motivi i oblici ove godine oduševili posetioce i profesionalce u carstvu keramike CERSAIE.

 

O značaju ovog sajma i za privrednu saradnju na globalnom tržištu nedavno je u intervjuu za KućuStil Online govorila i direktorka beogradske kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marinom Skonjamiljo.

 

"Kupci u Srbiji su oduvek cenili italijanske pločice i kupatilski nameštaj, a najbolje svetske kompanije koje proizvode materijale za oblaganje površina i kupatilski nameštaj izabrale su CERSAIE kao mesto na kojem će svetu predstaviti najbolje iz svoje proizvodnje, kao i mesto susreta s međunarodnim kupcima. Stoga je više od 112.000 profesionalaca iz sveta trgovine, dizajna i opremanja izabralo CERSAIE da posluje, da bude u toku i da se povezuje sa partnerima", kaže Skonjamiljo.