PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čarobne kuhinje na Salonu nameštaja u Milanu

  • Objavljeno:
  • 9.4.2014

Događaj "EuroCucina" koji se održava u okviru međunarodnog sajma nameštaja "Salone del Mobile" posvećen je svetu dizajniranih kuhinja, a izbor je i ove godine fascinantan. Pogledajte najbolje modele vodećih proizvođača kuhinja  na planeti.

 

Kompanije "Pedini", "Schiffini" i "Cesar" imaju nekoliko zanimljivih rešenja za uređenje modernih kuhinja. Od ultra modernih ergonomskih linija, do inoviranih tradicionalnih modela, a svako može naći dizajn po svom ukusu.

 

1. Pedini, kolekcija Dune - Ergonomske linije

 

Jedinstveni dizajn kuhinjskih kabineta leži u njegovim oblim, ergonomskim oblicima bez ručki, a ove zakrivljene površine krase forme koje se mogu naći u prirodi. Vrata i fioke se otvaraju pritiskom na žleb 23 milimetara debelog panela ili vertikalnim aluminijumskim profilom (kod visoke jedinice). Sve što je potrebno u kuhinji smešteno je u zakrivljenim fiokama i pregradama, koje nude zadivljujuć kuhinjski dizajn bez narušavanja izgleda kuhinje, oblika i funkcionalnosti. Ovaj model dostupan je u natur boji ili ekološkoj boji oraha, u mat varijanti, visokom sjaju ili sa teksturom laka u bilo kojoj boji. Aluminijumski profili i radne površine mogu biti bele, sive, crne ili mat srebrne, pa se mogu lako kombinovati sa različitim podnim i zidnim oblogama.

 

  1. 2. Schiffini, kolekcija Pampa – Prirodni materijali
  2.  
  3. Kroz projekat Pampa firma "Schiffini" neguje minimalizam i prirodne materijale, a jednostavnost se ogleda u svakom delu prostora. Za dizajnera Alfreda Haberlija kuhinjski prostor predstavlja  dušu doma, pa u svom prepoznatljivom stilu nastavlja rad i kroz ovaj model. Ova kuhinja je kompletno napravljena od drveta, a od drugih se razlikuje po pametnim rešenjima za nezaobilazne sitnice i detalje. Haberli je ponudio elegantnu alternativu klasičnim ručkama zamenivši ih otvorima u površini drveta. Drvo se kombinuje sa svetlim mermernim radnim površinama koje deluju čisto i elegantno, kroz kompleksnu izradu sa originalnim efektima.

 

  1. 3. Cesar, kolekcija Traditional, model Elite – Moderna tradicija
  2.  
  3. Tradicionalne kuhinje spremne su da zablistaju novim sjajem. Dizajneri kompanije "Cesar" oživeli su tradicionalne linije i duboreze u punom drvetu i modernim domovima dali rustičan ton. Svetli frontovi deluju svilenkasto, a vratanca su ukrašena kaljenim "Desag" staklenim panelima. Ručice su obložene bušenim srebrom, a beli "Karara" mermer obrađen je u obliku saća i matiran. Prateće "Elite" stolice presvučene su svetlosmeđim pamukom. Brojni detalji izrađeni su od nerđajućeg čelika, a ekstravagantni izgled ovim kuhinjama daju površine lakirane u boju slonove kosti, sa raskošnim zlatnim detaljima. 

Foto: pediniusa.com / cesar.com / schiffini.com