PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Bonaldo osvojio nagradu za inovativni dizajn

  • Objavljeno:
  • 27.1.2014

Sto "Octa", koji su za "Bonaldo" osmislili dizajneri studija "Bartoli", nagrađen je prestižnom međunarodnom Nagradom za dobar dizajn (Good Design Award), koja se dodeljuje za najinovativniji proizvod godine.

 

Nagradu je 1950. godine ustanovio Muzej arhitekture i dizajna Chicago Athenaeum zajedno sa Evropskim centrom za arhitekturu, umetnički dizajn i urbane studije. Nagrađeni radovi trajno su izloženi u muzeju u Čikagu, saopštili su organizatori.

 

Bonaldov sto "Octa" dobio je ime po grčkoj reči octo, što znači osam, odnosno označava broj nogara napravljenih od metala. Inspirisani igrom Mikado, dizajneri su osmislili jedinstveni sto. Njegovi nogari su veoma laki i ukršteni tako da je sto stabilan i čvrst.

 

"Octa" se može poručiti u različitim varijantama. Tabla stola može biti izrađena od inovativne keramike, lakiranog drveta ili stakla, dok je baza od hromiranog ili obojenog metala.