PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

BIG BERRY rizort nastavlja da okuplja brojna imena regionalnog dizajna

  • Objavljeno:
  • 23.6.2018

Nakon uspešno započetog projekta BB Design Year s dvema aktivnostima – BB Fashion Design i BB Product Design, BIG BERRY brend iz Slovenije nastavlja s uspešnim dizajnerskim aktivnostima u svom rizortu na reci Kupi u Sloveniji. Tokom juna u rizortu su dizajnirali modni i produkt dizajneri i arhitekti, koji su osmislili niz rešenja za redizajn postojećih brend elemenata i dizajn novih elemenata za BIG BERRY brend.

 

Podsetimo, BIG BERRY povodom projekta planira do septembra da okupi preko 60 dizajnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije s kojima zajednički radi na stvaranju total dizajn rizorta. U tome će im pomoći studenti, mladi profesionalci i renomirani profesionalci u području modnog, tekstilnog i industrijskog dizajna i arhitekture, kao i Sandi Murovec, savetnik za fashion dizajn te BIG BERRY produkt dizajn advisory board. Ovim aktivnostima BIG BERRY će osnažiti jedinstvenost iskustva za sve svoje goste, kao i istaći važnost kvalitetnog dizajna kroz novo dizajnirane brend elemente na globalnom nivou kroz BIG BERRY franšize.

 

 

Hrvatska modna dizajnerka i kostimografkinja Katarina Bilan koja kreira pod brendom "Dott.", učestvovala je u projektu dizajnirajući nove BIG BERRY uniforme i druge tekstilne elemente poput kecelje. Dizajnerka koja uz vlastiti brend "Dott." vodi i uspešnu dizajnersku radnju u Splitu "Krug", svoje dugogodišnje iskustvo je pretočila u izradu minimalističkih i svežih uniformi za zaposlene u BIG BERRY rizortu. Dizajnirana BB uniforma sastoji se od majice, košulje i pantalona, inspirisanih prirodom, BIG BERRY konceptom i estetikom teniskih outfita kojima se osigurava udobnost, ali i svojevrsna elegancija.

 

 

 

Uz izradu nove BB uniforme, BIG BERRY Kolpa River Resort svedočio je i dizajnu upotrebnih predmeta. "POKE" studio iz Ljubljane koji čine Tanja Grujičić, Petra Božić i Živa Lutman kao i zec Cope, izradio je BB Picnic set koji sadrži ćebe s grafičkim elementima inspirisanim specifičnim nagibom BIG BERRY kućica od 33,3°; mobilnu lampu inspirisanu samim oblikom BIG BERRY kućica i multifunkcionalni poslužavnik. Inspiracija zapanjujućom prirodom i opuštenom atmosferom u rizortu rezultovala je dizajnom elemenata koji pozivaju na boravak na otvorenom i uživanje u čarima rizorta.

 

 

 

BIG BERRY je u junu svedočio i prvoj praktičnoj izradi elemenata zahvaljujući Hani Karim iz "Hana Karim Ceramics" studija i Janži Dolinšek i njenom "JNŽ" brendu, koje su sa sobom donele i "Whisperer", svoje lončarsko kolo, kao i ukupno 50 kilograma gline. Uz izradu šoljica za kafu, šoljica za čaj i posuda za jelo, kao i vaza za cveće i posuda za hranu i vodu za kućne ljubimce koji se sa svojim vlasnicima budu odmarali u BIG BERRY rizortu, Hana i Janža su održale i kratku radionicu izrade upotrebnih predmeta od gline. Oduševljene prirodnim okruženjem, dizajnerke su sve elemente dizajnirale i izradile na otvorenom, između dva hrasta i zaključile kako bi upravo to mesto odabrale za sav svoj budući rad.

 

 

 

Uz produkt dizajnere, BIG BERRY Kolpa River Resort je u junu ugostio i Roka Žnidaršiča i Jerneju Fisher Knap iz Ljubljanskog arhitektonskog ateljea "Medprostor" koji su izradili dizajn buduće BB Zen zone. Pre početka rada na dizajnu prostora, Rok i Jerneja su izradili merenje prostora na kraju rizorta kojim protiče potok i unutar kojeg se nalaze dva manja ostrva, nakon čega su dizajnirali BB Zen zonu i izradili njenu maketu. Rok i Jerneja, vlasnici arhitektonskog ateljea "Medprostor", strastveni su zaljubljenici u japanski kulturu i arhitekturu pa su BB Zen zonu dizajnirali inspirisani ulazom u Ginkaku-ji hram u Kjotu u kojem se posetitelj dodatno priprema za distanciranje od svakodnevice pomoću vizuelnih elemenata.

 

 

 

Predlozi dizajniranih elemenata postaju deo BIG BERRY kolekcije nakon što Sandi Murovec, autor brojnih olimpijskih kolekcija za reprezentaciju Slovenije, koji učestvuje u projektu kao savetnik za modni dizajn i BIG BERRY produkt dizajn advisory board, po završetku projekta kreiraju ujednačene i jedinstvene kolekcije za BIG BERRY brend.

 

Zahvaljujući redovnim mesečnim izveštajima, čitaoci Kuća Stil portala, imaju priliku da saznaju najnovije i najrelevantinije informacije o aktivnostima u ovoj jedinstvenoj platformi za podsticanje i razvoj regionalnog dizajna. Već sledeći mesec imaćemo priliku da se upoznamo sa aktivnostima prvih učesnika projekta iz Srbije, kao i sa aktivnostima dizajnera iz Slovenije, Hrvatske i Japana.

 

 

Foto: BIG BERRY