PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Beogradski sajam nameštaja – susret dizajna i privrede

  • Objavljeno:
  • 17.10.2015

Svi aspekti savremenog dizajna i uređenja enterijera, sa posebnim aksentom na domaće proizvode i vidljivu prezentaciju srpske privrede prema svetu, obeležiće ovogodišnje izdanje Beogradskog sajma nameštaja koji je već tradicionalno najbolji vodič za trendove u godini koja sledi. Sajam je najznačajniji promotivni događaj za proizvođače i distributere nameštaja u Jugoistočnoj Evropi, dizajnere i arhitekte, ali i najširu publiku, ljubitelje estetike i komfora.

 

Dizajn i kreativna industrija u današnje vreme predstavljaju okosnicu razvoja jednog društva, a inovacije po pitanju ideja i rešenja na polju estetike, udobnosti i kvaliteta, ističu se kao sve bitniji bitan faktor za unapređenja kulture življenja, ali i oplemenjivanja svakodnevice u sve bržem životnom tempu.

 

Uz prepoznavanje značaja podrške kreativcima, Sajam nameštaja je ove godine programski jače implementirao dizajnerska dostignuća u jednu od važnih grana privrede. Naglasak na dizajnerski segment, ceo događaj stavlja u novi kulturološki aspekt u doživljaju i poimanju enterijera.

 

 

Ideje za svaku prostoriju, nameštaj svih vrsta i namena, različiti stilovi, ali i izuzetni zahtevi za izradu unikatnih dizajniranih predmeta, preko klasičnih komada, do luksuznog nameštaja, uz raznolikost boja i hi-tech materijala, čine najnoviju produkciju svih značajnih domaćih i inostranih proizvođača.

 

Sadržaj upotpunjuje ponuda Međunarodnog sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji je iz dosadašnje izložbe prerastao u zasebnu manifestaciju. Inovativna rešenja, estetska, ekonomična i praktična, otvoriće nove mogućnosti za uređenje životnog i radnog prostora i pokazati na koji način se razvija progresivna drvna industrija i industrija dizajna.

 

 

Jačanje poslovne saradnje

 

Konceptualno i organizaciono unapređen, sajam je ove godine napravio značajan iskorak u  dva smera: programski naglasak na dizajnerski segment i novi, kulturološki aspekt u doživljaju i poimanju enterijera, ali i jačanje biznis segmenta i poslovne posete. Sa ciljem  podsticaja domaće privrede i izvoza proizvoda na nova tržišta, Beogradski sajam će  organizovati dolazak i posetu kupaca iz celog sveta i direktan kontakt sa domaćim  proizvođačima nameštaja.  Potvrdu novom konceptu sajma daje povratak velikih inostranih  kompanija kao izlagača i, prvi put, priključivanje nekoliko renomiranih svetskih brendova.

 

 Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžane tokom sajma, dostupan je  B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Sajma  nameštaja 2015. Registracija omogućava besplatnu poromociju kompanija i mogućnost  zakazivanja B2B sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima. 

 

 

Redizajnirana prestižna nagrada Zlatni ključ

 

Kao potvrdu najboljim proizvodima sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja, od ove godine tim internacionalnih eksperata dodeljivaće redizajniranu prestižnu nagradu Zlatni ključ.

 

Najuspešniji dizajneri i umetnici iz čitavog regiona predstaviće na “Izložbi mladih dizajnera” svoje proizvode, koncepte i ideje iz oblasti nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje doma. Izložba će, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu i tendenciju otvaranja novih mogućnosti i pravaca, biti i referenca za kontakt i buduću saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

 

 

Bogat prateći program

 

Ukupnoj slici o manifestaciji kao multimedijalnom događaju doprineće sadržajan prateći program koji uključuje: prezentacije, konferencije, predavanja…Sajam nastoji da održi značajnu ulogu u afirmaciji svih činilaca industrije nameštaja, građenja sistema vrednosti i statusa dizajnerskih profesija i dosegne još viši rejting kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti dizajna i proizvodnje nameštaja i srodnih privrednih grana.

 

Uz sve novine, Sajam nameštaja će zadržati koncept sa dugom tradicijom u ovom delu Evrope, gde sajmovi nisu samo poslovnog već izložbeno prodajnog karaktera, što je zbog ekskluzivnih sajamskih pogodnosti i uslova plaćanja posebno primamljivo za posetioce i kupce.

 

Novi, a odavno omiljen od strane publike i uvažen od strane učesnika, 53. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije održaće se od 10. do 15. novembra 2015. godine na Beogradskom sajmu, a paralelno sa ovom manifestacijom od 10. do 13. novembra u halama 5 i 11 odvijaće se 53. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije.

 

Nezaobilazan događaj na kalendaru Beogradskog sajma, posetiocima će pružiti priliku da se na jednom mestu naprave najbolji izbor.

 

 

Generalni sponzor manifestacije je kompanija "FORMA IDEALE" iz Kragujevca, renomirani proizvođač nameštaja sa tradicijom od dve decenije.

 

Više informacija o Sajmu nameštaja 2015 na www.sajamnamestaja.rs.