PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Aktuelni trend u dizajnu nameštaja: Novi oblik lenjivca za savršeno ostrvo relaksa

  • Objavljeno:
  • 10.10.2023

Tragajući za novim oblicima i unapređenjima u dizajnu, koji će korisnicima omogućiti optimalne položaje, dodatne mogućnosti i fleksibilnost pri upotrebi, dizajneri nameštaja su iskoračili van očekivanja i ustaljenog oblika lenjivca. Aktuelni trend doneo je nove, inovativne predstavnike ovog omiljenog komada relaks nameštaja

 

Lenjivac, opšteprihvaćen je naziv za komad nameštaja koji stoji samostalno ili u sklopu garniture, i namenjen je opuštanju i odmoru. Ova vrsta nameštaja obično ima prostran i dubok deo za sedenje koji omogućava da se korisnik ispruži, najčešće je tapaciran mekanim materijalima i ima udobne jastuke i naslone, jer je njegova glavna namena upravo - relaks. Lenjivci su najčešće produženi, krajnji delovi ugaone garniture, postavljeni pod pravim uglom.

 

Aktuelni trend u dizajnu nameštaja donosi nove oblike lenjivca

 

Optimalna upotreba prostora: LIMITLESS luksuzna modularna italijanska garnitura 

 

Međutim, promenom navika u upotrebi i organizaciji prostora, pokazali su se i nedostaci klasične pravougaone forme. Tragajući za novim, funkcionalno i estetski unapređenim oblicima, dizajneri nameštaja su došli do novih nestandardnih oblika, koje su korisnici odlično prihvatili.

 

Lepota I funkcionalnost: DIAMANTE luksuzna italijanska modularna ugaona garnitura 

 

Glavne promene odnose se na ugao pod kojim je produženi deo postavljen. To više nije prav ugao, već se on širi, a time se i dimenzije lenjivca menjaju. On sada postaje širi, prostraniji, a ugao gledanja televizora optimalan sa svih pozicija garniture.

 

Senzualna forma sa pomerljivim jastucima: Luksuzna italijanska modularna ugaona garnitura Gravity 

 

 

Novi položaji, dodatne mogućnosti i fleksibilnost pri upotrebi relaks lenjivaca

 

Novi dizajn donosi novine u oblikovanju, pa garniture postaju samostalni elementi u prostoru, nalik skulpturi, koji se mogu koristiti na više načina i prilagođavati nameni.
Lenjivac tako može biti modularni element koji zajedno sa ostalim modulima čini kompoziciju prilagođenu prostoru.

 

Mesta za sedenje ili izležavanje različitih širina i dubina: dizajnerska modularna garnitura NOBU 

 

Element lenjivca postavljen pod kosinom, idealan je izbor i za manje prostore, jer se time  kompletna širina garniture smanjuje, odnosno ona zauzima manje prostora, pri čemu se ne gubi na komforu.

 

Garniture uklopive i u manji prostor: Amon, italijanska modularna garnitura sa oazom za relaksaciju 

 

Modularnost garnitura otvara brojne mogućnosti i za uklapanje lenjivca, njegovo postavljanje na različitim mestima, proširivanje ili kombinovanje sa modularnim elementima, što može biti i modularni stočić. Funkciju lenjivca može preuzeti prostrani ugaoni element, ili fotelja dovoljne dužine da se na njoj mogu ispružiti noge.

 

Nekonvencionalne postavke u dnevnom prostoru: Dizajnerska modularna garnitura SONET 

 

Kao estetski atraktivni komadi nameštaja, lenjivci su često omiljena tema dizajnera nameštaja, tako da se među njima mogu pronaći prava umetnička dela. Modernih linija, od najsavremenijih materijala, ovi lenjivci su zaista savršena ostrva relaksa.

 

Savršeno ostrvo relaksa: LIMITLESS luksuzna modularna italijanska garnitura 

 

Pomeranjem naslona leđa, nastaje površina dubine 145cm: BELAGIO ugaona garnitura

 

FLOAT luksuzna italijanska fotelja  by Massimo Iosa Ghini

 

 

Tekst: redakcija Kuće stil
Fotografije: envirostore.net