PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

6 razloga da odaberete Standard Plus krovne prozore

  • Objavljeno:
  • 23.4.2016

Proizvođači prozora iz godine u godinu odlaze korak dalje i nude sve kvalitetnije proizvode, ali je VELUX svojom linijom Standard Plus prozora definitivno zadao domaći zadatak svima.

 

Ne samo što će izgledati besprekorno i posle 20 godina upotrebe, već donose i benefite koje najčešće ne očekujemo od prozora. Efikasno smanjuju račune za struju, sprečavaju neželjeno strujanje vazduha, obezbeđuju veću bezbednost za celu porodicu, pa čak i duži životni vek vašeg nameštaja.

 

Kolekcija Standard Plus prozora obuhvata:

 

  1.           1. Standard Plus prozore – sa donjim upravljanjem

  2.           2. Standard Plus prozore – sa gornjim upravljanjem

  3.           3. Standard Plus prozore – sa gornjim upravljanjem bez dodatnog održavanja

  4.  

U vodiču "Kako odabrati odgovarajući tip prozora i visinu ugradnje" možete saznati koji od ove tri vrste prozora bi bio idealan izbor za vaš dom ili radni prostor, a mi vam u nastavku otkrivamo i šest ključnih prednosti ovih prozora. 

 

1. 100% poboljšana nepropustljivost vazduha

 

Dodatna dihtung guma koja je postavljena oko krila prozora poboljšava nepropustljivost vazduha, a takođe ima veliku ulogu u boljoj zvucnoj izolaciji. Nepropustljivost vazduha je u Klasi 4, tj. najboljoj klasi koja je testirana na ekstremne vremenske uslove.

 

 

2. Zaštita od buke

 

Stakla na Standard Plus prozorima imaju zvucnu izolaciju od 32 dB, što je za 3 dB više nego kod prozora iz Standard kategorije.

 

 

 

3. Štiti boje vašeg nameštaja

 

Stakla na Standard Plus prozorima propuštaju samo 5% UV zraka u prostoriju, što znači da vaš krovni prozor tokom godina štiti originalne boje vašeg nameštaja i podova, kao i svih drugih tkanina. 

 

 

4. Energetska efikasnost

 

ThermoTechnology™ izolacioni sistem pretvara vaš prozor u dodatno moćni štit protiv vetra i hladnog vazduha, što vašem prozoru daje veću energetsku efikasnost.

 

 

 

5. Sigurnosno staklo za dodatni mir

 

VELUX proizvodi prozore iz kategorije Standard Plus sa laminiranim unutrašnjim staklom otpornim na udarce. Vaši najdraži i vi možete da spavate, radite i igrate se bezbedno ispod ovog prozora koji spada u sigurnosnu klasu "P2A", što znači da podnosi test ispuštanja čelične kugle. Čak i ako se staklo udari veoma jako i pukne, nece se razbiti u sitne parcice i rasuti se.  

 

 

6. Bez dodanog odžavanja i farbanja (GLU)

 

Za razliku od obicnih PVC prozora, vodonepropusni poliuretanski sloj ovog prozora koji ne zahteva dodatno održavanje, izliven je iz jednog dela i na taj nacin krilo prozora čini otpornim na vlagu i prašinu. Potrebno je samo povremeno obrisati prozor.

 

 

Foto: VELUX