PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

56. Beogradski sajam nameštaja od 6. do 11. novembra

  • Objavljeno:
  • 30.10.2018

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije biće održano od 6. do 11. novembra 2018. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskoj sajma.

 

Najznačajniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja – 56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, tokom šest dana biće bitna tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom nameštaja ali i onih koji su zainteresovani za nju.

 

Šestodnevni regionalni i evropski događaj okupiće na jednom mestu kompanije posvećene inovacijama, vrhunskom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, dizajnere, arhitekte, distributere – renomirane profesionalce iz zemlje i sveta, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

 

Paralelno sa Sajmom nameštaja, u hali 5 se održava i 56. Sajma mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju čime će se zaokružiti događaj posvećen trendovima u sferi industrije nameštaja. Oba  događaja neguju jasnu biznis orijentaciju, što je od velikog značaja za domaću i regionalnu privredu.

 

Sajam nameštaja - Hala 3

 

Vodič kroz nove trendove

 

Na ovogodišnjem izdanju Sajma svoje proizvode predstaviće čak 520 izlagača iz 45 zemalja, a učešće je potvrdilo 11.000 profesionalaca. Rastuće interesovanje kompanija iz cele Evrope doneće priliku domaćim posetiocima da se i u Beogradu upoznaju sa novim i najatraktivnijim dizajnerskim rešenjima i vide mnoge novine zbog kojih se odlazi na najpoznatije svetske sajmove.

 

Štand kompanije Hard Stuff

 

Nestrpljivo iščekivane premijere i povratak svetskih kompanija

 

Posetiocima Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu ove godine će se predstaviti brojni novi internacionalni i regionalni izlagači profilisani u artisanskoj izradi sa velikom posvećenošću detaljima i kvalitetu.

 

Na spisku renomiranih kompanija koje će po prvi put nastupiti na Sajmu su "Arketipo", italijanski brend koji od 1982. neguje ljubav prema kvalitetnim materijalima i vanvremenskom dizajnu; austrijski "Team 7" s tradicijom dužom od pola veka u proizvodnji nameštaja od punog drveta koji se prodaje u preko 30 zemalja sveta.

 

Nameštaj kompanije MOSSO

 

Novi izlagači su i nemačka "Bora", ekspert za vrhunsku simbiozu tehnologije i estetike; domaći studio "Plus Minus", poznat po proizvodnji kompleksnih komada nameštaja od drveta unikatnog dizajna, i mnogi drugi.

 

Povratak brojnih renomiranih kompanija još jednom potvrđuje kvalitet manifestacije i činjenicu da Sajam predstavlja regionalni centar u oblasti proizvodnje nameštaja. Tako će posetioci imati priliku da vide nagrađivane proizvode italijanske kompanije "Elica"; nameštaj kompanije "WOAK" iz Švajcarske, a među izlagačima su i svetski poznati "Ton", čije su stolice ušle u istoriju dizajna; "Natuzzi", sinonim za komfor italijanskog stila, i brojne druge kompanije.

 

Nameštaj kompanije WOAK

 

Zvezde domaće i regionalne dizajn scene

 

Veliki broj izlagača iz susednih zemalja pružiće posetiocima Sajma uvid u nove i najpopularnije trendove u sferi dizajna nameštaja u regionu. Svoje proizvode okrenute inovacijama predstaviće kompanija "Prostoria" iz Hrvatske, koja je i prethodnih godina pokupila sve simpatije posetilaca, a ponovo ćemo moći da vidimo i proizvode perspektivne kompanije "Gazzda" iz Sarajeva. Iz Skoplja mladi brend "Rinocca", a izlagaće i srpsko-slovenački "Hard Stuff" baziran u Beogradu.

 

        

Nameštaj kompanije Gazzda

 

Program domaćih izlagača, od "Simpa" do kvalitetnih novih malih firmi iz cele Srbije, karakteriše kvalitet dizajna i originalnost pristupa. Tu su kaljevački "GIR", već pomenuti "Plus Minus" studio iz Jagodine, "Extraform" iz Sente, "Catra Home Fashion" iz Vranja, beogradske firme "Flame Furniture", studio "Dsignedby", "Hookl und Stool", "Wood Mood Design"...

 

Nameštaj kompanije Catra

 

DIZAJN SPECIJALITETI

 

Izložba mladih dizajnera

 

Uz predstavljanje najnovijih kolekcija domaćih i svetskih proizvođača, kao i dizajn trendova, već nekoliko godina posebni događaji posvećeni dizajnu obogaćuju i proširuju ponudu Sajma. "Young designers exhibition" je svojevrstan uvid u budućnost industrije nameštaja jer stavlja u fokus mlade i perspektivne autore, dolazeće snage u svetu dizajna. Ova izložba je savršeno mesto za afirmaciju mladih dizajnera i prilika za kontakt i saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

 

Nameštaj kompanije Dsignedby

 

Razgovori sa dizajnerima i arhitektama

 

Po već proverenoj recepturi, tokom svih šest dana sajma održavaće se prava dizajn poslastica, "Design Talks", odnosno razgovori s dizajnerima i arhitektama tokom kojih se posetioci mogu upoznati s najnovijim projektima na kojima rade, trendovima i stanju u industriji nameštaja, ali i ličnim pričama iz života učesnika. U razgovorima učestvuju i članovi žirija, mladi autori sa izložbe "Young Designers Exhibition", vlasnici kompanija "Prostoria", "Extraform", "Woak", "Dsignedby", "Epson" i "Gir".

 

Nameštaj kompanije Punkt Moebel 

 

NAGRADE SAJMA NAMEŠTAJA 2018.

 

Nagrada Zlatni ključ

 

Vrhunac manifestacije predstavlja nagrada Zlatni ključ koju internacionalni žiri svake godine dodeljuje najboljim rešenjima i izlagačima na Sajmu. O najuspešnijima će ove godine odlučivati žiri sastavljen od mnogih zanimljivih i uticajnih imena: predsednik je arhitekta Bogdan Slavica iz Beograda, a članovi arhitekte beogradskog studija "Autori", Virginio Briatore, novinar magazina "Interni", Salih Teskeredžić (BIH), dizajner i art direktor (Gazzda, Artisan), Niko Čučković, osnivač dubrovačkog dizajn studija "BeCraft".

             

Nameštaj kompanije Prostoria

 

Posetite sajt Beogradskog sajma nameštaja, pratite najnovije vesti i saznajte više detalja o svim dešavanjima i događajima na sajmu. 

 

Foto: Beogradski sajam nameštaja