PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

55. Beogradski sajam nameštaja od 7. do 12. novembra

  • Objavljeno:
  • 3.11.2017

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije biće održano od 7. do 12. novembra 2017. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 7 i 8 Beogradskoj sajma.

 

Najznačajniji događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u Jugoistočnoj Evropi Beogradski sajam nameštaja u njegovom 55. izdanju obeležiće brojne premijere, vrhunski dizajn i inovacije, poseta uglednih dizajnera iz cele Evrope, ali i veliki broj poslovnih ljudi, kupaca i distributera iz svih krajeva sveta.

 

U fokusu sajma biće kompanije posvećene dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identita Srbije i regiona ostaje osnovna misija.

Događaj na celokupnom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma okuplja ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta i razvijajući biznis orijentaciju ostaje u funkciji domaće i regionalne privrede.

 

Očekuje se da će tokom šest dana događaj posetiti oko 90.000 posetilaca što Beograd čini neprikosnovenim sajamskim centrom.

 

Nameštaj kompanije CATRA

 

Najbolji vodič za nove trendove u svetu dizajna

 

Beogradski sajam nameštaja je ultimativno mesto za plasman noviteta u formi, materijala i idejnih rešenja za kompletno opremanje enterijera i uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno - estetske dorade modela.

 

Uz nastojanje da uspostavi standard kvaliteta i podigne svest o značaju dizajna kao umetničke discipline, Sajam nameštaja približava široj publici nove estetske i kulturološke vrednosti, koje podižu kvalitet života i oplemenjuju životne i radne prostore.

 

Nameštaj kompanije PROSTORIA

 

Brojne premijere, povratak velikih svetskih kompanija i sve kvalitetniji dizajn

 

Na spisku renomiranih kompanija koje će po prvi put nastupiti na Beogradskom sajmu i čije se premijere s nestrpljenjem očekuju nalaze se švajcarska “Vitra” čije je prisustvo svojevrsna potvrda kvaliteta na svakom događaju širom kontinenta, italijanski “Mattiazzi” koji će prikazati svoje čuvene drvene stolice izuzetnog kvaliteta, “LaCividina” čiji vrhunski dizajn nameštaja pleni na svim najprestižnijim sajmovima na svetu, dok će francuski “Forestier” oživeti prepoznatljivi pariski duh uz pomoć svoje autentične rasvete.

 

Nameštaj kompanije LaCidivina

 

Mnogo se očekuje i od premijera koje pripremaju španski “Mobles 114” sa kolekcijama koje osvajaju svedenim i elegantnim dizajnom, litvanski “Emko” koji će oduševiti ljubitelje nameštaja od punog drveta, ali i od francuskog “Petite Friture” koji insistira na inovativnim i nesvakidašnjim komadima nameštaja, prvenstveno mladih dizajnera.

 

Nameštaj kompanije Mattiazzi

 

Bogatu izložbenu ponudu koja očekuje sve posetioce upotpuniće i povratnici na sajam, među kojima su i srpski “Gir”, švajcarski “White Oak” i bosanski “MS&Wood” sa kolekcijma nameštaja od visokokvalitetnog i punog drveta. Nove proizvode premijerno će predstaviti i hrvatska “Prostoria” koja je pokupila simpatije i tokom prošlogodišnjeg nastupa.

 

Nameštaj kompanije EMKO

 

Proširen izlagački prostor – sajam i u halama 7, 8 i 9

 

Zbog povećanog interesovanja izlagača i učesnika i rasta manifestacije u svim parametrima, ove godine sa ponosom ističemo da se izlagački prostor proširio na nove tri hale - 7, 8 i 9.

 

Na komletno raspoloživom izložbenom prostoru od preko 60.000 m2 učestvovaće 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača. Na sajmu će se okupiti 13.000 profesionalaca iz ove privredne grane.

 

Nameštaj kompanije SEGIS

 

DIZAJN SPECIJALITETI

 

Young Designers Exhibition - presek stanja u savremenom dizajnu

 

Uz kolekcije brojnih izlagača iz zemlje i sveta, posetioci će tokom sajamskih dana moći da uživaju u posebnim događajima posvećenim dizajnu koji su se već ustalili u sajamskoj agendi tokom prethodnih godina. Izložba mladih dizajnera pod nazivom “Young Designers Exhibition” okuplja mlade i perspektivne autore koji su dosadašnjim radom zaslužili šansu da predstave svoje nove, kreativne ideje i proizvode. Izložba je, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, prilika za afirmaciju dizajnera i njihovih proizvoda, ali i referenca za kontakt i saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

 

Nameštaj kompanije MS&Wood

 

Design Talks - nagoveštaji o dešavanjima na dizajn sceni u budućnosti

 

“Design Talks”, odnosno razgovori sa dizajneri¬ma i arhitektama, od prošle godine uspostavljeni na sajmu, pokazali su se kao pun pogodak. I ove godine biće organizovani u istom formatu, a među učesnicima biće Nevio Mattiazzi (Mattiazzi), Inga Markovska (Emko), Nuria Tovar (Mobles 114), Tomislav Knezović (Prostoria), Bojan Radović (Gir), kao i svi članovi žirija za nagradu “Zlatni ključ”. Ovaj program je jedinstvena prilika da zainteresovana publika čuje profesionalna iskustva aktera koji intenzivno učestvuju u kreiranju industrije nameštaja. Učesnici će govoriti o projektima na kojima trenutno rade, o stanju u industriji nameštaja, sistemima po kojima industrija funkcioniše, o trendovima i tržištu.

 

Nameštaj kompanije GAZDA

 

Poslovni dan (Buyers Day) - 7. novembar 2017. godine

 

Najznačajniji poslovni program koji Beogradski sajam nastavlja uspešno da sprovodi na 55. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije jeste Hosted Buyer program, sa ciljem efektnijeg plasiranja proizvodnog programa izlagača ove dve manifestacije na nova tržišta.

 

Beogradski sajam organizovao je dolazak poslovnih posetilaca, visokih profesionalaca u domenu industrije nameštaja, koji su u poziciji da spajaju tržišta i kreiraju tražnju na tržištima na kojima posluju.

 

Poseta kupaca iz celog sveta omogućava izlagačima na sajmu direktan kontakt sa ovim kupcima koji za cilj imaju pregovore i postizanje poslovnih aranžmana. Ovi konkretni i merljivi rezultati reflektuju se na povećanje izvoza i daju podsticaj domaćoj privredi.

 

Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžmane tokom sajma, svim učesnicima dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Međunarodnog sajma nameštaja i Međunarodnog sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije 2017: http://bff.talkb2b.net/

 

Usluga zakazivanja B2B sastanaka za sve registrovane učesnike (izlagače i poslovne posetioce) besplatna je.

 

Nameštaj kompanije EXTRAFORM

 

NAGRADE SAJMA NAMEŠTAJA 2017

 

Nagrada Zlatni ključ

 

Nagradu “Zlatni ključ”, najinovativnijim i najuspešnijim izlagačima na 55. Beogradskom sajmu nameštaja, dodeljuje internacionalni žiri koji je celokupni sajam i ponudu sagledao iz međunarodne perspektive:

Damjan Geber (Brigada Studio), Sean Poropat (Studio Sonda), Marko Basarovski (beogradski arhitekta i kreator Supermarket Concept Store-a u Beogradu i Berlinu), Max Rommel (jedan od najprestižnijih fotografa u svetu dizajna nameštaja) i Matteo Ragni (italijanski dizajner i dobitnik uglednih svetskih nagrada, među kojima je i Compasso d’Oro).

 

Rasveta kompanije PETIT FRITURE

 

Nova nagrada – Beogradski ključ

 

Od ove godine na Beogradskom sajmu nameštaja dodeljivaće se novoustanovljena nagrada, “Beogradski ključ”.

 

Posetite sajt Beogradskog sajma nameštaja, pratite najnovije vesti i saznajte više detalja o svim dešavanjima i događajima na sajmu. 

 

 

Foto: Beogradski sajam nameštaja /KućaStil