PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

15 originalnih ulaznih vrata koja će vas impresionirati

  • Objavljeno:
  • 20.4.2016

Ulazna vrata doma predstavljaju centralnu tačku eksterijera – to je prvo što vaši gosti vide kada vas posete i poslednje kada odlaze. Čak i najobičnija kuća može postati prepoznatljiva po upadljivim ulaznim vratima, dok se velelepno arhitektonsko zdanje mora osloniti na ništa manje upečatljiv dizajn vrata da poveže izgled eksterijera.

 


   20 originalnih kućnih stepenica

 

   Iako su stepenice tradicionalno deo kuće ili stana na čiji dizajn ne obraćamo previše pažnje,          ovih 20 primera uveriće vas da to može biti najoriginalniji deo vašeg doma. Uživajte!

 


 

Predstavljamo 15 fantastičnih ulaznih vrata koja se mogu pohvaliti originalnošću i stilom.

 

1. Drveni paneli ulaznih vrata ističu se svojom toplinom od eksterijera kuće u neutralnoj boji i vertikalnih mat crnih panela.

 

Dizajn: SBCH Architects

 

2. Ova vrata transformišu obične drvene blokove u odvažan skulpturalan predmet. Čak je i poštansko sanduče postalo sastavni  deo dizajna.

 

Dizajn: Deborah  Aguiar

 

3. Ravnomerno raspoređeni stakleni prorezi omogućavaju da prirodna svetlost prolazi kroz masivna drvena vrata. Dugačka drška je još jedan interesantan detalj na ovim vratima.

 

Dizajn: Joseph Douglas

 

4. Izrađena od 40 debala burmanske tikovine, ova spektakularna vrata sadrže unutrašnji mehanizam sa sajlama i skrivenim protivtegovima. Kada su zatvorena izgledaju kao lepa predimenzionirana vrata, ali impresioniraju kada se otvore poput lepeze.

 

Dizajn: Matharoo Associates

 

5. Na ovom elegantnom ulazu u kuću susreću se prirodni materijali i minimalizam.

 

Dizajn: Workroom

 

6. Neobični  materijali mogu čak i obična vrata da pretvore u predmet vredan divljenja. Paneli nalik kamenu variraju po boji i visini pa je najupadljiviji element ovih "kamenih" vrata njihova reljefna tekstura.

 

Dizajn: Axoloti

 

7. Talasasti paneli od svetlog drveta prepliću se na ovim impresivnim ultravisokim vratima.

 

Dizajn: Minarc

 

8. Ševron šara predstavlja zanimljiv obrt u odnosu na tradicionalne horizontalno ili vertikalno postavljene drvene panele.

 

 

9Masivna drvena vrata prošarana su brojnim kvadratima od prozirnog stakla koji obezbeđuju pogled bez ugrožavanja sigurnosti.

 

Dizajn: Michael Fullen Design Group

 

10. Umetnička vrata koje je konstruisao Gary McFarland sijaju iznutra zahvaljujući svetlu smeštenom između polu providnih panela.

 

Dizajn: Dick Clark Associates

 

11. Riblja kost nije uobičajeni dizajn za ulazna vrata, što ovaj ulaz u kuću čini veoma zanimljivim.

 

Dizajn: Chamberlain Javens Architects

 

12. Izrezbarene grane i površina u nijansama zlatne boje pružaju ovim vratima upečatljiv i moderan izgled.

 

    

    Dizajn: Axoloti

 

13. Originalan dizajn nesvakidašnjih vrata koja nemaju ključaonicu i poboljšana sigurnost razlog su što su ova vrata nagrađena Red Dot nagradom za dizajn. 

 

      

      Dizajn: Keratuer    

 

14. Laserski gravirana vrata pružaju beskrajne mogućnosti vlasnicima da se izraze. Na ovim vratima izgraviran je pogled na vlasnikovu kuću i okolinu iz ptičije perspektive.

 

    

    Dizajn: Axoloti

 

15.  Veoma je teško prevideti kreativan dizajn ovih ulaznih vrata. Vrata u vratima je svakako nešto nesvakidašnje.

 

          

Dizajn: Olson Kundig Architects