PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

10 najnovijih trendova za moderan izgled kupatila

  • Objavljeno:
  • 25.8.2019

U savremenom domu kupatilo zauzima ravnopravno mesto i njegovom uređenju posvećuje se ista pažnja kao i ostatku enterijera. Kupatilo postaje intimna oaza koja opčini sva naša čula, mesto na kojem se i telo i um osećaju jednako ugodno.

 

Stoga se na velikim međunarodnim sajmovima mogu se videti izvanredni proizvodi renomiranih dizajnera i proizvođača koji daleko prevazilaze osnovnu funkciju i transformišu kupatilo u moderan i prefinjen prostor dostojan savremenog doma.

 

Jedan od najvećih sajmova održava se svake dve godine u Frankfurtu i otkriva najnovije trendove i održiva rešenja za moderno kupatilo, od vrhunske tehnologije, do vrhunskog dizajna.

 

Donosimo vam deset najnovijih dizajnerskih rešenja koja će učiniti da svako kupatilo zablista.

 

1. Personalizacija

 

Odvažan dizajn nove linije "AXOR MyEdition" pruža vlasnicima mogućnost da izraze svoj stil i kreativnost. Oprema se sastoji iz dva dela: tela i ploče, odnosno slavine i širokog izbora dekorativnih ploča zahvaljujući kojima kupatilo može dobiti prirodniji ili pak ultra moderan izgled.

 

 

2. Unikatan komad u enterijeru

 

Svako voli da poseduje nešto jedinstveno, po čemu će njegov prostor da se razlikuje. U kupatilu to može biti i lavabo. Lavabo "Aqua" proizvođača Alape stvara efektan utisak dubine, a takav izgled duguje površini s visokim sjajem i kombinaciji različitih nijansi plave boje. Proces nijansiranja u toku proizvodnje varira, kreirajući na taj način unikatan lavabo svaki put.

 

 

3. Šarmantne pastelne boje

 

Savršen detalj koji može da osveži izgled svakog kupatila – slavina u boji! Kolekcija "Fashion" dolazi u minimalističkoj formi u četiri pastelne boje – zelenoj, roze, plavoj i žutoj.

 

 

4. Moderan retro stil

 

Svojom novom kolekcijom "Badu", specijalista za kupatilski nameštaj "burgbad" unosi retro notu u moderan dom. Dizajn ove kolekcije predstavlja reinterpretaciju popularnog stila iz sredine prošlog veka.

 

 

5. Efektna mat crna završnica 

 

Jedan od najnovijih trendova koji dolaze iz kompanije "Hansgrohe" je mat crna završnica – idealan izbor za ljubitelje modernog stila i izrazitih kontrasta. Elegantne i svedene, ove slavine prestavljaju savršen dodatak svakom modernom kupatilu.

 

 

6. Elegantna belina

 

Belo više nije sinonim za sterilan i bezličan izgled. Belo kupatilo sada dobija modernu notu zahvaljujući rafiniranim površinama i suptilnim linijama sanitarija i kupatilske opreme. Kolekcija "Happy D.2" proizvođača Duravit Plus kreira relaksirajuće okruženje ispunjeno belinom i svetlošću.

 

 

7. Umirujuća zelena

 

Zelena boja oduvek je bila dobar izbor za uređenje kupatila, a maslinasta nijansa u mat završnici predstavlja iskorak ka savremenijem izgledu. Nemačka dizajnerka Gesa Hensen kreirala je za "Villeroy  & Bosh" elegantan ormarić čiji frontovi i police osim u zelenoj i crnoj dolaze u više kombinacija boja.

 

 

8. Nijansiranje

 

Koncept "ton na ton" donosi umirujući osećaj čak i ako su u pitanju jarke boje. Nova kolekcija "rgb" koju je dizajnirao Stefan Diez predstavljena je premijerno na sajmu ISH 2019 i prikazana u kombinaciji sa specijalnom linijom Kludi Zenta slavina u istoj boji.

 

 

9. Skulpturalnost

 

Kolekcija CL.1 proizvođača "Dornbracht" dobila je elegantan redizajn u vidu premijum ručki izrađenih od Swarovski kristala. Skulpturalna forma, svetlost, sjaj i boje krase ovo malo umetničko delo u kupatilu.

 


 

10. Dodir luksuza

 

Kupatila sve više doživljavamo kao lične welness centre u kojima se osećamo preporođeno, osnaženo, obogaćeno, i stoga se u njegov enterijer unose boje i materijali koji odaju osećaj raskoši i luksuza. Kako bi podstakao ovaj trend, proizvođač "TECE" ponudio je veliki izbor metalnih završnica za svoje kolekcije.