PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

10 brilijantnih izuma koji svakodnevni život čine lakšim

  • Objavljeno:
  • 24.8.2016

Neki genijalni izumi istovremeno su toliko jednostavni da se često zapitamo kako se i sami toga nismo dosetili. Predstavljamo 10 izuma koji čine svakodnevni život mnogo lakšim.

 


   Bicikl i kolica za bebe u jednom

 

   Pogledajte kako izgleda multifunkcionalno vozilo koje se za svega 20 sekundi tranformiše iz            bicikla u kolica za bebe. I to nije sve - po potrebi može biti i bicikl i kolica u isto vreme.

 


 

1. Savršen alarm

 

Za one koje je teško isterati iz kreveta, ovo je savršen alarm. Neće prestati da zvoni sve dok ne spustite noge na njega.

 

 

 

2. Kapuljača na naduvavanje

 

U ovoj kapuljači nalazi se mali jastuk. Naduvajte ga, udobno se smestite i možete odremati gde god poželite.

 

 

3. Patike koje menjaju boju i šaru

 

"ShiftWear" su jedinstvene pametne patike kojima možete menjati boju. I ne samo to. Pomoću aplikacije kreirajte ili unesite dezen koji će se pojaviti na patikama. Patike nije potrebno puniti jer se napajaju energijom dobijenom od hodanja.

 

 

4. Šolja koja hvata kapljice

 

Specijalan dizajn omogućio je da šolja zadrži kapljice i spreči ostavljanje ružnih tragova na stolu.

 

 

 

5. Lumio lampa

 

"Lumio" je bežična LED lampa u obliku knjige koja se pali i gasi na interesantan način – okretanjem korica. Lampa se napaja putem USB-a i može otvoriti celih 360 stepeni.

 

 

6. Multifunkcionalna kolica

 

"Quinny Longboardstroller" predstavlja interesantan i praktičan spoj tradicionalnih kolica i trotineta. Vožnja u kojoj će uživati i roditelji i dete podjednako.

 

 

7. USB punjač na termalnu energiju

 

"Epiphany One Puck" koristi razliku u temperaturi da transformiše termalnu energiju u električni napon. Uređaj ima dve strane – plavu i crvenu , za hladne i tople napitke. Dovoljno je da postavite piće na držač i telefon će biti napunjen za 30 sekundi.

 

 

 

8. Torba za ljubimce

 

U-Pet torba sa specijalnim dodatkom olakšava putovanje i vama i vašem ljubimcu. Sferni prozor omogućuje da maca vidi napolje i bude mirnija.

                    

9. Ležaljka za glavu

 

"The NodPod" je jednostavan držač za glavu koji pomaže da telo stoji u istom položaju kao u krevetu, sa glavom pod uglom od 90 stepeni, samo u uspravnom položaju. Izuzetno pogodan za duge vožnje automobilom ili autobusom.

 

 

 

10. 3 u 1: Sto, prekrivač i grejač

 

Kotatsu je tradicionalan japanski komad nameštaja koji se sastoji od okvira stola prekrivenog ćebetom ili jorganom i ploče stola postavljene odgore. Ispod se nalazi grejač, najčešće ugrađen u sto.