PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

  • nenad jovanovic

    Uređenje dnevog boravka sa kuhinjom

    Odgovor portala

    • Objavljeno:
    • 9.5.2014

 

Želeo bih da renoviram dnevni boravak sa kuhinjom. Skidanje lamperije, hoblovanje poda i sl. Potrebno je da napravim prostor sa minimalnim sadržajem nameštaja, samo osnovno ( trosed, TV može na zid, i eventualno trepezarijski sto).

 

Voleo bih da mi date savet kako da uredim prostor u obzir dolaze suvi pregradni zidovi ili šank u koji bih ugradio akvarijum, a delio bi kuhinju i ostatak dnevnog boravka. Hvala puno!

 

Dimenzije prostora su: Dnevni boravak 3,5m puta 4,6m i kuhinje 1,64 puta 1,95 ( u produžetku je ostava 1,64 puta 1,8)

 

 

 

Sa dolaskom lepog i vedrog vremena želja za sređivanjem i renoviranjem životnog prostora je izražena kod većine.

 

Lamperije kao delovi enterijera su odavno izašli iz mode, pa Vam preporučujemo da radove u dnevnom boravku započnete baš od toga. Skidanjem lamperije soba će sigurno izgledati svetlije i prostranije. Za obradu zidova odaberite neutralne, svetle tonove kako u dnevnom boravku, tako i u kuhinjskom prostoru.

 

Kuhinja je linijska i  sasvim dovoljna za spremanje specijaliteta. Kompletan prostor dnevnog boravka sa kuhinjom nije velik, pa zahteva mudra rešenja i odluke pri odabiru namestaja.

 

Predlažemo da najatraktivniji komad nameštaja napravite u skladu sa ljubavlju prema akvarijumima. Umesto da akvarijum ugradite u šank i time izgubite na funkcionalnosti, napravite transparentnu, pregradnu policu, koja bi u sebi, u središnjem delu, imala ugrađen akvarijum. U nastavku police, umesto šanka, napravite neobičan trpezarijski sto sa 4 stolice.

 

 

Što se enterijera dnevnog boravka tiče, najbolje rešenje bi bila manja ugaona garnitura, sa lenjivcem ispod prozora. Na zidu koji odvaja malu ostavu i dnevnu sobu, možete naći mesto za TV sa TV komodom.  Prostor pored ugaone garniture možete popuniti ili dodatnim policama ili manjim radnim stolom.

 

Paleta boja koju preporučujemo se sastoji od prirodnih, zemljanih tonova sa par zelenih detalja koji će osvežiti sobu kao celinu. Pločasti namestaj treba da bude u prirodnoj boji i sa testurom drveta u svetlijim tonovima, poput svetlog bora.

 

Odabir materijala, između kože i štofa,za garnituru je u potpunosti Vaš izbor i treba biti u skladu sa stilom života i potrebama.

 

dipl.dizajner enterijera i nameštaja  Milena Bojović