PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

  • Marija Barjaktarovic

    Stancic

    Odgovor portala

    • Objavljeno:
    • 15.9.2014

 

 

Stan ima 43 kvadrata, a u njemu ćemo stanovati suprug, ja i naš sin koji sledeće godine polazi u školu. Moje pitanje je  kako da namjestim stan, da iskoristim taj mali prostor najbolje moguće. Posebno mi nije jasno kako da organizujem tako malo predsoblje u koje treba smjestiti neki cipelar, a i nešto na čemu bi kačili jakne i kapute, a da pri tom ne zatrpam taj mali prostor. Dnevna soba bi bila ujedno i naša spavaća, dok bismo od druge sobe napravili sobu za dječaka. Vaši savjeti kako najbolje da iskoristim prostor bili bi mi od velike pomoći. U prilogu vam dostavljam plan.
 
Unaprijed hvala,
Marija

 

ODGOVOR:

 

 

Poštovana Marija,

 

zadovoljstvo nam je da pomognemo i damo par saveta. Opremanje stana je izuzetno težak zadatak, a mala kvadratura stana je samo otežavajuća okolnost.

 

Krenimo od ulaznog dela - hodnika koji je zaista mali. Predlažemo da u niši napravite garderober sa cipelarnikom u donjoj zoni i kačenjem u gornjoj. Vrata garderobera neka budu u ogledalu. Čiviluk za kačenje može biti smešten na zid, sa desne strane od ulaznih vrata.

 

Pokušali smo našim rešenjem da Vama i vašoj porodici obezbedimo privatost, kako bi i Vi, kao roditelji ali i školarac imali svako svoj prostor. Jednostavnim zidom, podelićemo veliki prostor kuhinje, trpezarije i dnevne sobe i na taj način ćete dobiti malu spavaću sobu.

Uz balkonska vrata, napravili smo spavaću sobu, dovoljnu za bračni krevet, noćni ormarić i jednokrilni orman. Ima dovoljno mesta, za kuhinju solidne veličine, trpezarijski sto sa mogućnošću razvlačenja i trosed sa tabureom i klub stolom.

 

Soba za dečaka, poprima dvostruku funkciju, jer zbog manjka prostora, u njoj mora biti veliki garderober. Tapacirani krevet, sa kutijom za odlaganje posteljine, radni sto i 2 police za odlaganje biće idealni za prostor budućeg školarca.

 

U opremanju je najvažnije uskladiti boje i oblike i učiniti ih delom jedne priče. Predlažem neutralne boje, zemljane tonove i dosta drveta. Razbudite atmosferu detaljima u vedrim bojama poput žute, narandžaste ili zelene. Unesite dosta tekstinih detalja u vidu dekorativnih jastuka, tepiha i šarenih prekrivača koji će vizuelno omekšati prostor. 

 

Pametnom upotrebom svetla, možete postići razne efekte, prikriti nedostatke i istaknuti najbolje u stanu.

 

 

Pozdrav,

dipl.dizajner enterijera i nameštaja  Milena Bojović