PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

  • Olja Karanovic

    Savjet

    Odgovor portala

    • Objavljeno:
    • 26.2.2014

Molim Vas da mi predložite idejno rjesenje ovog pomalo neobičnog enterijera. U stanu živi nas troje, mama, tata i ja. Ja imam 25 godina, svo troje radimo i potrebno nam je koliko toliko zasebnog prostora. Stan je skoro u potpunosti na suncanoj strani, osim balkona.

 

 

Stan ima 54 mi sastoji se od slijedećih prostorija:

1. Hodnik, dimenzija po najdužim stranama 353x400 cm; 2. Kupatilo, dimenzija 200x100 cm, iz kojeg se izlazi na mali balkon; 3. kuhinja sa trpezarijom, dimenzija 365x294 cm; 4. spavaća soba, dimenzija 294x238 cm; 5. dnevna soba, dimenzija 420x443 cm, sa 2 izduzena prozora, koji počinju na 40 cm od poda i balkonskim vratima sirine 80cm i razmakom između njih od 70 cm i 92 cm. Kružni dio zida počinje od 190 cm. 6. Terasa je širine 150 cm. (Dimenzije: širina x dužina).

 

Odgovor:

 

 

Pokušala sam da odgovorim na pitanje uređenja Vašeg stana, uz najmanje moguće intervencije. Osnovna tema oko koje sam se bavila je prostor za svakog ukućanina.

 

Najekonomičnije, a vizuelno najlepše rešenje je dodavanje još jedne sobe izgradnjom laganog pregradnog zida, sa kliznim vratima, u prostoru sadašnjeg dnevnog boravka. Na ovaj način dobijate odvojene spavaće sobe.

 

Ulazni hodnik je prostran i treba ga iskoristiti za dodatni prostor za odlaganje u vidu čiviluka, cipelarnika i garderobera sa kliznim vratima. Zidovi i nameštaj trebaju biti bele boje. Na frontovima cipelara mogu da budu ogledala.

 

 

Kuhinja sa trpezarijom je prostor koji treba da bude osmišljen za intimne trenutke porodice, ali i uživanje sa gostima. Donji elementi kuhinje mogu biti u boji drveta, u kojoj može biti i trpezarijski sto. Za gornje elemente preporučujem belu boju u visokom sjaju. Uz trpezarijski sto sa mogućnošću razvlačenja dobro će ići moderne stolice od providne plastke.

 

Jedina spavaća soba koja je postojala u prvobitnoj osnovi stana je soba za devojku. U enterijeru sobe predlažemo tapacirani krevet u bež, neutralnom tonu. Garderober, sto i otvorene police na desnom zidu su u sve popularnijem „vintage“ fazonu od izbeljenog, kao pohabanog drveta. Ovakav stil uređenja je romantičan i odiše suptilnom elegancijom za mladu damu.

 

Nova soba ima ulogu spavaće sobe za roditelje. Bračni krevet i noćni ormarić su svedenog dizajna, bele boje i ravnih linija. Svetlost koja probija kroz prozor uneće specijalnu atmosferu buđenja u sobu male kvadrature.

 

Možda će Vam se nova kvadratura dnevnog boravka učiniti malom i nepraktičnom, ali ovo rešenje je sasvim dobro i dovoljno praktično. Kvadratura sobe dozvoljava trosed u kompletu sa foteljom, klub stolom i TV-komodom.

 

Nadam se da sam Vam pomogla savetom i da će svaki član porodice pronaći svoj udobni kutak u domu.

 

 

dipl.dizajner enterijera i nameštaja  Milena Bojović