PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

  • Ljiljana Ivkov

    Savet za sobu za devojčicu

    Odgovor portala

    • Objavljeno:
    • 26.2.2014

 

Poštovani,

Molim Vas da mi pomognete Vašim savetom oko uređenja sobe za devojčicu koja ove godine polazi u prvi razred. U sobi je ormar boje trešnje koji bi ostao.

 

Najviše me interesuju boje - kreveta, stola, zidova, zavesa.... jer je soba mala, a treba sve uklopiti zbog boje ormara da bude veselo i lepo.

 

Ako postoji mogućnost, molim Vas da mi ogovorite i pomognete.

 

Unapred hvala!

Ljiljana Ivkov

 

Odgovor:

 

 

Poštovana Ljiljana,

 

Soba za devojčicu treba da bude maštovita, vesela i šarena. Postojeći garderober u boji trešnje nas na određeni način ograničava u smislu odabira boja za ostali nameštaj i dekorativne elemente u sobi. Soba je mala, a garderober zauzima dosta prostora, pa zato moramo mudro napraviti raspored namestaja u sobi. Od obaveznih sadržaja moramo naći mesto za krevet i radni sto sa stolicom.

 

Predlažem sto u boji trešnje, poput boje postojećeg garderobnog ormana, sa pokretnom kasetom. Iznad stola na zid okačite police, napravljene u nekoliko dimenzija, nepravilno raspoređene. Zid na kome su police i spoljni deo polica neka budu bele boje. Unutrašnji deo kutijastog profila police, možete obojiti u 3 boje – predlažemo ljubičastu, belu i narandžastu boju.

 

Uz sto, našem đaku, je potrebna i radna stolica sa točkićima, ljubičaste boje.

 

Krevet može da bude tapaciran u štofu bež boje sa uzglavljem (krevet „Miran san“, „Simpo“). Na zid uz krevet stavite tapete – predlažemo prugastu šaru u bojama koje će pratiti ostatak dekoracije u sobi – ljubičasto, narandžasto i belo.

 

Za tepih predlažem ljubičastu boju, dok zavese mogu da budu i u narandžastom tonu.

 

Dekorativni elementi u sobi, poput prekrivača za krevet, dekorativnih jastuka, radne lampe, ramova za slike… treba da budu u odabranim bojama – ljubičastoj, narandžastoj i beloj sa ponekim ružičastim detaljem.

 

 

Iako mala, soba će imati sjajnu atmosferu za jednog đaka prvaka. Dobrim rasporedom nameštaja i upotrebom boje napravićete magičan ambijent sobe za učenje, igranje i lepe snove.

 

Arh. Milena Bojović