PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

  • Mica Tomić

    Savet za osveženje prostora

    Odgovor portala

    • Objavljeno:
    • 11.7.2014

Poštovani,

 

Želela bih osvežim prostor u hodniku, kuhinji i dnevnoj sobi, pa mi treba Vaš savet za boje, raspored... U prilogu Vam dostavljam fotografije.

 

Mica Tomić

 

 

ODGOVOR:

 

  

 

KUHINJA SA TRPEZARIJOM 

Plava boja kuhinje je prilično zahtevna i dosta ograničava mogućnosti. Ipak, iskoristite je na najbolji mogući način. Predlažemo da sedišta stolica pretapacirate u štof sa plavo belim prugama koji asocira na mornarske majice. Ako pločice između kuhinjskih elemenata zamenite pločicama bele boje i zidove ofarbate u belo, prostorija će potpuno izmeniti izgled.

 

Ako nije trenutak da se kuhinjske pločice menjaju, pokušajte da ih prefarbate ili da preko njih prelepite ploču od pleksiglasa ili akrila. Od istog štofa kojim bi pretapacirali stolice, možete sašiti kratku zavesu za prozor, kako bi upotpunili ambijent.

 

 

     

 

ULAZNI HODNIK

Prostor ulaznog hodnika u Vašem stanu, ne ostavlja previše mogućnosti za izmene. Pokušajte da promenom boje zida u ledeno sivu, učinite prostor, vizuelno većim.  

 

Postojeću podnu, sivu stazicu zamenite okruglim tepihom u nijansama sive, a na okrečene zidove stavite crno bele fotografije.

 

Atraktivno rešenje za zidnu dekoraciju su i zidne nalepnice, koje postaju sve popularnije i dostupnije. U specijalizovanim štamparijama moguće je izraditi nalepnicu prema Vašoj ideji i zamisli.

 

 

     

 

DNEVNI BORAVAK

Tapete i odgovarajući dekorativni jastuci sa istom šarom su sjajan detalj u dnevnom boravku. Promenu napravite menjanjem boje zidova. Pokušajte da "smirite" izgled sobe menjanjem zelenih zidova u neku svetliju boju, najbolje belu.

 

Soba će izgledati veće i prozračnije. Na garnituru dodajte par belih jastučića sa određenom teksturom. Razmislite o promeni postojećeg klub stola. Stočić sa staklenom gornjom površinom bi se sjajno uklopio uz moderan ambijent prostora.

 

 

dipl.dizajner enterijera i nameštaja  Milena Bojović