PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

  • nikola nikola


    Odgovor portala
     

    • Objavljeno:
    • 17.3.2016

Molim vas za savjet kako da najbolje iskoristim prostor u stanu od 33m2. U njemu ćemo živeti otac, brat i ja.

Molim vas da mi pomognete da ovaj mali prostor iskoristim na najbolji mogući način.

Unapred hvala 

 

Srdačan pozdrav A.S, Novi Sad

 

 

PRE

 

 

ODGOVOR:

 

S obzirom na sam prostor stana, njegovu orijentaciju, kvadraturu i, naravno, vaše želje, pokušali smo da za svakog od vas osmislimo odgovarajući kutak. Hteli smo da vam ponudimo što interesant­niji prostor u kojem ćete provoditi lepe trenutke, prostor koji odiše modernom energijom.


Ulazni deo, kao ni kupatilo ni kuhinju, nismo menjali. Taj prostor funkcioniše dobro i smatramo da nema neke veće potrebe da ga drastično menjamo. Mada, malo svežih boja nikako neće škoditi ...

 

Ideja kojoj smo se posvetili, barem u smislu funkcionalnosti stana, bila je - stvoriti za svakoga zaseban kutak. 
U desnom uglu stana, poprečno, smestili smo dve spavaće sobe. Zbog male kvadrature trudili smo se da najbolje ukomponujemo i iskoristimo taj prostor sa svim potrebnim elementima sobe. Pregradni zid sobe čine dva ormara, bočno spojena i obrnuto postavljena, kako bi svaka soba mogla da koristi po jedan. Ulazna vrata u sobama su klizna, kako bi što manje prostora oduzimala ostatku stana, i napravljena su od mlečnog stakla kako bi omogućila veći priliv dnevne svetlosti i zadržala potreban nivo intimnosti. 

 

Centralni deo stana čini trpezarijski prostor u kombinaciji sa dnevnim boravkom. Čist, sveden i funkcionalan prostor, pomalo u industrijskom stilu, ostavlja utisak modernog i stavlja akcenat na estetiku stana. 

 

 

Trpezarijski deo - deo za sedenje je prostor okupan svetlošću jer se nalazi tik pored prozora i terase. Okrugao, sveden oblik stola u kombinaciji sa ortogonalnim stolicama u boji stanu daje posebnu toplinu i upečatljivu notu. Ovaj prostor je idealan za jutarnju kafu sa pogledom na okolinu.

 

Trosed je osmišljen kao kompromis - danju je deo dnevnog boravka dok se noću koristi kao ležaj za spavanje. Moderan oblik troseda savršeno odgovara priči koju ovaj stan nosi sa sobom. Upotpunjen adekvatnim stočićem i rasvetom, ovaj kutak postaje srce stana. Ne sumnjamo da ćete ovde provoditi lepe trenutke u krugu porodice i prijatelja i uživati u svom novom prostoru.

 

 

 

 

Nikola Arsić, m. arch.