PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

YTONG Termoblok: Novi rekord za još veće uštede pri grejanju i hlađenju vaših domova

  • Objavljeno:
  • 27.5.2019

Ni odlično nije dovoljno dobro za kompaniju XELLA, pa od sada YTONG Termoblok ima unapređena termoizolaciona svojstva koja će doneti još veće uštede pri grejanju i hlađenju vaših domova, a samim tim i više novca u vašem kućnom budžetu.

 

YTONG materijali odavno su zahvaljujući svojim superiornim svojstvima postali sinonim za uštede pri grejanju i hlađenju, uz savršenu mikroklimu i visok kvalitet stanovanja u svakom domu. Stoga ne čudi što je upravo YTONG Termoblok u Nemačkoj već proglašen za najbolji građevinski materijal u poslednjih 100 godina u oblasti termoizolacije zahvaljujući poroćelijskoj strukturi i sposobnosti materijala da gotovo ne akumulira toplotu. Još značajnija potvrda su kupci širom Srbije, ali i sveta, koji svakog dana u svojim domovima uviđaju prednosti ovih materijala i svedoče o tome zašto je YTONG pravo rešenje za zdrav, siguran i udoban dom.

 

Međutim, za kompaniju XELLA Srbija koja proizvodi YTONG materijale, ni odlično nije dovoljno dobro, pa stručnjaci ove kompanije pored stroge kontrole kvaliteta kontinuirano radi i na unapređenju proizvoda kako bi dodatno unapredili najviše standarde savremene gradnje. A najnovija dostignuća dovela su do toga da je sada dodatno unapređena lambda vrednost YTONG blokova, što rezultira još boljim termičkim osobinama.

 

Šta je lambda (λ) vrednost i kako se odražava na termiku? 

 

Lambda (λ) vrednost je u građevinarstvu poznata kao koeficijent toplotne provodljivosti, odnosno sposobnost materijala da provodi toplotu. Što je koeficijent toplotne provodljivosti niži, to su termoizolaciona svojstva materijala bolja. Drugim rečima, manja lambda vrednost znači veću uštedu energije.

 

Unapređeni koeficijent toplotne provodljivosti YTONG Termoblokova 30 i 37,5 cm , sada iznosi svega 0,084 W/Mk, što garantuje još efikasnije uštede energije pri grejanju i hlađenju objekata izgrađenih od ovih blokova.

 

Nova Lambda (λ) vrednost: λ10dry=0,084 W/mK

 

Niska lambda vrednost obezbeđuje fantastičnu energetsku efikasnost materijala, i to samo u jednom bloku. YTONG termoblok, debljine 30cm zadovoljava važeće tehničke propise i bez dodatne termoizolacione ploče (U=0,28 W/m²K). Upravo zbog svojih izuzetnih termičkih karakteristika, YTONG je - najbolji izbor za izgradnju objekata niske potrošnje energije, pasivnih objekata i zgrada gotovo nulte energije.

 

 

Zašto YTONG?

 

Zbog male zapreminske mase (350 kg/m3) YTONG Termoblok je najbolji izbor za izgradnju objekata sa zahtevima za lakom konstrukcijom, kao i rekonstrukciju postojećih objekata. Nasuprot maloj težini, YTONG Termoblok poseduje odlična mehanička svojstva (2,5 N/mm2), i zato se  upotrebljava za izgradnju nosivih i nenosivih zidova, u skladu sa važećim tehničkim propisima. Materijal se sastoji od potpuno prirodnih sirovina kao što su kvarcni pesak, kreč, cement, gips i voda. Zahvaljujući svom mineralnom sastavu, YTONG ne gori, te spada u kategoriju A1 protivpožarne otpornosti. 

 

 

YTONG ne štedi samo novac

 

Pored odlične termoizolacije i uštede pri grejanju i hlađenju, sa YTONG-om ostvarujete i dodatne velike uštede:

 

  •  2,5 puta brža gradnja - štedite prilikom izvođenja radova; 
  •  Veća neto površina gotovog objekta - nema gubitka prostora zbog potrebe za dodatnim termoizolacijonim slojem;
  •  Ušteda na obradi zidova - nije potrebno malterisanje unutrašnjih zidova;
  •  Veći komfor u vašem životnom prostoru - bolja mikroklima.
  •  

Skup svih ovih prednosti YTONG materijale izdvaja kao ekonomične, lake i pogodne za brzu i energetski efikasnu izgradnju. Stoga ovi blokovi nalaze široku primenu u izgradnji stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, kao i izgradnji porodičnih kuća prema principima održive gradnje.

 

 

Izvor: PROMO / Foto: YTONG