PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Otkrijte svet kreativne arhitekture

  • Objavljeno:
  • 9.10.2014

Tradicionalna konferencija “Brand New World“ deo je događaja “Belgrade Design Week“ (BDW) i okuplja neke od najvećih umova iz zemlje i sveta iz različitih kreativnih industrija: brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva, advertajzinga, mode, medija, filma, preduzetništva i kulture. Svi oni će tokom nekoliko dana govoriti o stvaranju novih vrednosti u današnjem užurbanom svetu. Konferencija se održava 9, 10. i 11. oktobra u staroj fabrici “Staklopan” u Ulici Strahinjića bana 7-9 na Dorćolu, a raspored događaja i satnicu  možete pronaći u zvaničnom programu BDW-a.

 

Prvi dan je posvećen arhitekturi, a predavanja drže brojna zvučna imena. Mi vam predstavljamo samo neke od predavača, kao što je Kim H. Nielsen iz studija 3XN, arhitekte Tehrani iz čuvenog studija Massimiliano Fuksas i Dragana Zlatkovića, član tima RESSÒ, nagrađenog ove godine u Parizu. U foto galerijama možete videti neke od njihovih radova.

 

1. Massimiliano Fuksas studio

 

Čuveni italijanski arhitekta, višestruko nagrađivan, danas je jedno od najcenjenijih imena u svetskoj arhitekturi. Njegov studio “Fuksas” radi na nekim od najznačajnijih projekata savremene svetske arhitekture. Na ovodogišnjoj “Brand New World” konferenciji arhitekta iz njegovog tima podelio je sa učesnicima iskustva iz rada u okruženju cenjenih arhitekata Doriane i Masimiliana Fuksasa, koji je karijeru započeo daleke 1967. godine, još kao student Univerziteta “La Sapienza“. U partnerstvu sa svojom suprugom Dorianom radi od 1985. godine. Danas je njegov studio ojačan mladim snagama, a uspešni radovi se samo nižu.

 

Pogledajte neke od najnovijih projekata koje potpisuje studio Fuksas.

 

 

2. Kim Herforth Nielsen, studio 3XN

 

Arhitekta Kim H. Nielsen osnovao je 1986. godine studio “3XN“ i od tada je motor razvoja ovog studija i kreativni direktor projekata, i to od osmišljavanja do njihove realizacije. Nekoliko velikih projekata potpisuje studio “3XN“: “Copenhagen Arena”, akvarijum “The Blue Planet”, Muzej u Liverpulu, koledž u Kopenhagenu, koncertni hol u Amsterdamu i UN gradski štab u Kopenhagenu.

 

Pogledajte fotografije nekih od projekata studija 3XN.

 

 

3. Dragan Zlatković, RESSÒ tim

 

U sekciji “Serbian Innovation Session” jedan od sjajnih domaćih učesnika je Dragan Zlatković, koji je diplomirao na Univerzitetu u Beogradu, a nastavio da se usavršava i radi u inostranstvu, i to kao stipendista Republike Italije. Zatim je postao čan “RESSÒ“ tima, kao jedini učesnik iz Srbije. Tim je napravio Fakultet arhitekture u Velsu (ETSAV) kako bi učestvovao na međunarodnom takmičenju “Solar Decathlon Europe“ koje je održano ove godine u Parizu. “RESSÒ” tim je osvojio tri nagrade – prvu nagradu za arhitekturu, prvu nagradu za inovaciju i treću nagradu za urbanizam. Njihova građevina se istakla zbog tehnike konstrukcije kuće i novog koncepta rezidencijalne kuće.

 

Pogeldajte galeriju fotografija nagrađene kuće RESSÒ tima.

 

Foto: belgradedesignweek.com / 3xn.com / resso.upc.edu / ciclovivo.com.br / avia.pro