PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Hotel koji plovi Jadranskim morem

  • Objavljeno:
  • 4.12.2013

Arhitekta Ivan Filipović skrenuo je pažnju svetske javnosti svojim projektom mobilnog hotela na Jadranskom moru. Reč je o "Botelu", brodu-hotelu, čiji gosti mogu da istražuju izolovana ostrva, zabačene zalive i podvodne pećine u privatnosti svoje sobe.

 

Filipovićev hotel nema stalnu lokaciju, već se transportuje u skladu sa zahtevima turista. Shodno tome, dva su osnovna "scenarija" njegove upotrebe - može biti usidren na nepristupačnoj obali ili u pristaništu poznatnih primorskih centara. U prvom slučaju gosti do hotela dolaze helikopterom ili brodom, dok drugi otvara prostor za manifestacije na moru, poput trka i izložbi provila i opreme.

 

"Botel" čini centralna, mobilna baza i 22 sobe, koje gosti mogu sami odvojiti od osnove, pokretati i razgledati okolinu. Svaka kabina poseduje fotonaponske solarne panele, zaseban motor i GPS sistem, koji prati kretanje svih jedinica. U centralnom delu hotela nalazi se lobi, recepcija, bar i restoran. Krov je iskorišćen za zabavne sadržaje poput bazena, prostora za sunčanje, bašte i noćnog kluba sa velikim podijumom za ples.