PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Đoković kupio dva luksuzna stana na Menhetnu

  • Objavljeno:
  • 19.1.2017

Najbolji srpski teniser kupio je dva apartmana u luksuznoj zgradi na Menhetnu koju je projektovao renomirani italijanski arhitekta Renzo Piano, objavio je list "Wall Street Journal".

 

Prema sopstvenom priznanju, Đoković je veliki poštovalac italijanskog arhitekte, čija je kompanija "RPBW" (Renzo Piano Building Workshop) projektovala još jednu zgradu u kojoj on poseduje apartman. Đoković je kupio stan u zgradi "Eighty Seven Park" u Majami Biču koji takođe često posećuje zbog turnira.

 

 

"Dopada mi se dizajn ove dve zgrade i njihova lokacija je fantastična. I Njujork i Majami se nalaze na mojoj listi putovanja svake godine i biće uzbudljivo imati mesto na koje uvek mogu da se vratim", rekao je Đoković.

 

 

Kada bude završena 2018. godine, zgrada "565 Broome SoHo" u Njujorku će se sastojati od dva povezana staklena tornja, sa ukupno 115 stambenih jedinica. Zgrada će se uzdizati 30 spratova iznad zemlje, a prema navodima direktorke prodaje Stejsi Špilmen, Đoković je kupio dva odvojena dvosobna stana na višim spratovima zgrade.

 

 

Zgrada je dizajnirana kako da obezbedi stanarima maksimalno uživanje u pogledu zahvaljujući prozorima od poda do plafona koji prekrivaju celu površinu zgrade.

 

 

Stakleni paneli zaobljeni su na uglovima zgrade, čime su izbegnute ivice koje bi ometale impresivan panoramski pogled na reku Hadson i kvart Soho.

 

 

"565 Broome SoHo" će posedovati zatvoren bazen sa slanom vodom, biblioteku, fitnes i spa centar, međutim, ne i teniske terene.

 

 

Za perfektan izgled enterijera zadužena je francuska dizajnerska kompanija "RDAI" koja je sve odabrala za opremanje i dekorisanje stanova – od kuhinjskih ormarića od svetlog hrasta do samostojećih kada u kupatilima.

 

 

Nije navedena tačna suma koju je teniser izdvojio za stanove od po 185 kvadratnih metara, ali je početna cena apartmana na višim spratovima te zgrade 5,4 miliona dolara.

 

 

Foto: bizzipartners.com / 565broomesoho.com