PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite cvetni ram od kutije za jaja

  • Objavljeno:
  • 29.10.2017

Ovi prelepi ramovi su savršen primer šta može biti napravljeno od predmeta koje svakodnevno bacamo. Vaši prijatelji neće moći da poveruju da ste elegantan i dekorativan ram od cvetića napravili sami, a još manje da ste za izradu koristili kartonske kutije za jaja.

 

Cvetićima možete ukrasiti ram za slike, uokviriti ogledalo ili poslužavnik, ili napravite  venac kojim ćete dekorisati ulazna vrata. U ovaj jednostavan projekat možete uključiti i decu, kojima će pravljenje i bojenje ružica biti jednako zabavno kao i vama.

 

Cvetiće možete napraviti na mnogo načina, a potreban materijal je uglavnom isti. Pružamo vam dva jednostavna uputstva za izradu različitih cvetića.

 

Potreban materijal:

 

Kartonska ambalaža za jaja

Ram za slike ili ogledalo

Makaze

Silikonski lepak

Farba u spreju ili akrilna boja

 

Način izrade 1:

 

1. Isecite kupaste vrhove koji razdvajaju pregrade za jaja. Ovi vrhovi poslužiće kao najmanje latice u centru cveta.

 

 

2. Zatim isecite "čašice" u kojima stoje jaja. Potrudite se da čašice ostanu što veće, kako biste mogli da lepše oblikujete latice. Od njih pravite spoljne slojeve latica.

 

3. Rasporedite čašice tako što ćete lepše i veće ostaviti za spoljne slojeve. Unutrašnje latice biće manje, tako da te čašice ne moraju biti velike. Za jedan cvetić biće vam potrebna bar četiri sloja latica, odnosno tri čašice i jedan vrh.

 

4. Makazama isecite čašice kao što je prikazano na slikama, tako da oblikujete latice od njenih stranica.

 

 

5. Obojite latice u boju po želji. Upotrebite više nijansi jedne boje ako želite da postignete 3D efekat. Sačekajte da se boja osuši pre sledećeg koraka.

 

6. Poređajte slojeve jedan u drugi, a ukoliko je potrebno, unutrašnje slojeve oblikujte rukom kako bi se bolje uklopili. Zatim ih pričvrstite lepkom. Kada se lepak osuši, cvetiće možete lepiti na ram za slike ili drugi predmet po želji.

 

Foto: blissbloomblog.com

 

Način izrade 2:

 

Pratite ovo video uputstvo ako želite da napravite ružice na malo drugačiji način.