Revolucionarni fen za vrhunski tretman kose

 • Objavljeno:
 • 30.12.2016

Protekla godina donela je revolucionarni dizajn fena za kosu koji nudi najbolje performanse do sada. Britanska kompanija Dyson, poznata po proizvodnji usisivača, sušilica za ruke i prečišćivača vazduha, kreirala je "Supersonic" – izuzetno snažan i tih fen za kosu koji, očekivano, dolazi i sa pozamašnom cenom.

 


   Google Home: Pametni kućni asistent

 

   Kao odgovor na Amazon Echo, kompanija Google je kreirala svoj pametni kućni uređaj koji služi    kao personalni asistent, uređaj za zabavu, a pomoću njega se mogu kontrolisati i drugi pametni    uređaji u kući.


 

Kompanija je uložila 60 miliona evra u četvorogodišnje istraživanje tokom kojeg je više od 100 inženjera kreiralo 600 prototipa i testiralo učinak aparata na 1000 kilometara kose. Finalni proizvod sadrži motor V9, najmanji i najnapredniji digitalni motor za koji kompanija tvrdi da je duplo lakši i osam puta brži od motora drugih proizvođača fenova.

 

 

Ono što se na prvi pogled uočava kod fena je je njegov upečatljiv izgled, drugačiji od svih fenova na koje smo navikli. To je omogućeno izmeštanjem motora fena u njegovu dršku, čime je potpuno pomereno težište i postignut bolji balans, a time i lakše rukovanje.

 

 

 

"Svakako izgleda drugačije. Ali, tek kada počnete da ga koristite shatite koliko se on drugačije ponaša i funkcioniše", rekao je četvorostruki dobitnik priznanja za najboljeg britanskog frizera godine Akin Konizi.

 

 

 

Fen štiti kosu i njen prirodni sjaj tako što sprečava pregrevanje. Poseduje senzore koji mere temperaturu čak 20 puta svake sekunde i održavaju optimalnu temperaturu sušenja kose koja ne prelazi 150 stepeni.

Dolazi u pakovanju sa tri dodatka za stilizovanje kose – dva usmerivača i difuzerom, koji se spajaju sa fenom preko magneta, što još jedna novina u odnosu na standardne fenove za kosu.

 

 

Za vrhunski tretman kose Supersonic fenom treba izdvojiti 380 evra.

 

 

Foto: Dyson

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo, video

  Sat koji "gravira" vreme

  Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije 42foundry osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik ETCH.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  photo

  Trostruka stolica za ljuljanje

  Hal Taylor je maštoviti stolar koji je došao na genijalnu ideju kako da promeni ustaljen dizajn stolica za ljuljanje i omogući svoj svojoj deci da se ljuljaju s njim dok im čita priče.

  Saznaj više

  photo

  Prvi solarni put na svetu

  U malom mestu Turuvr u Normandiji, deonica puta dužine jednog kilometra prekrivena je specijalnim solarnim panelima, pa je tako Francuska postala prva zemlja na svetu koja je dobila solarni put.

  Saznaj više