PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Praznični kolačići na štapiću

  • Objavljeno:
  • 12.12.2015

Otkrivamo najjednostavniji način da napravite popularne kejk pops ili kolačiće na štapiću koji će oduševiti i decu i odrasle. Ovim dezertom može se pohvaliti svaka domaćica, pa i one bez mnogo kulinarskog umeća.

 


   Napravite savršen kapkejk

 

   Naučite kako da napravite savršene kapkejkove, čuvene dekorativne mafine koji se lako                    ukrašavaju, a imaju vrlo jednostavan način pripreme.

 


 

Kolačiće možete dekorisati na bezbroj načina, a mi vam pružamo nekoliko ideja za inspiraciju.

 

Potrebni sastojci:

 

1 pakovanje sendvič keksa sa punjenjem (Oreo ili drugi sličan keks)

Bela čokolada

Crna čokolada

Plastični štapići za lizalice / drveni štapići za ražnjiće

Jestive boje za kolače

Perece

Šlag

M&M mini čokoladne bombonice

 

Način pripreme:

 

1. Ubacite po jedan štapić u svaki keks. To možete uraditi na dva načina. Zagrejte keks na kratko u mikrotalasnoj pećnici. Tako ćete omekšati punjenje keksa i olakšati postavljanje štapića. Keks možete i pažljivo razdvojiti, izdubiti punjenje i zajedno sa malo rastopljene čokolade postaviti štapić.

 

 

2. Postavite keks na poslužavnik i stavite u frižider da se stegne, a za to vreme otopite čokoladu za preliv.

 

3. Da biste napravili irvasa, umočite keks u crnu čokoladu ili kašikom premažite keks čokoladom. Zatim, dok se čokolada nije ohladila, ubacite izlomljene perece koje će poslužiti kao rogovi. Oči napravite od istopljene bele i crne čokolade ili potražite jestive oči za dekoraciju, a nos od M&M ili sličnih čokoladnih bombonica.

 

 

4. Na sličan način napravićete Sneška i Deda Mraza. Keks premažite otopljenom belom čokoladom. Kada se preliv ohladi, detalje u boji možete napraviti ako u belu čokoladu dodajte malo prehrambene boje. Da biste napravili kapu Deda Mraza, umočite keks u belu čokoladu obojenu u crveno.

 

5. Ako želite da napravite pahuljice, keks prelijte belom čokoladom obojenom u plavo i preko nje iscrtajte pahulju šlagom ili istopljenom belom čokoladom.

 

 

Ovaj interesantan dezert na štapiću se se mora na interesantan način i poslužiti. Zabodite ih na komad stiropora ili ih stavite u teglu ili vaznu. Poslužiće i kao originalan poklon dragoj osobi ako ih zavijete u providan celofan.

 

 

Foto: tastykitchen.com / easybaked.net 

  • POVEZANI ČLANCI

  •  

    photo

    Dekorativne uskršnje poslastice

    Predstavljamo tri recepta  za uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

    Saznaj više

     

    photo

    Kako da drveni nameštaj zablista

    Nudimo vam jednostavan prirodni recept od samo dva sastojka koji će učiniti da vaš nameštaj od drveta ponovo dobije sjaj.

    Saznaj više

    video uputstvo

    Ledena irska kafa

    Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

    Saznaj više

    photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više