PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pečene šljive sa kremastim prilogom Endija Votersa

  • Objavljeno:
  • 14.2.2014

Napravite lepu i ukusnu poslasticu koja će oduševiti one zbog kojih ste se potrudili, i to sa samo 30 minuta. Majstor u kuhinji Endi Voters svoj recept nesebično deli sa onima koji imaju malo vremena i mnogo želje da voljenu osobu iznenade novim ukusom.

 

Ukusne pečene začinjene šljive sa kremastim prilogom dokazuju da recept ne mora da bude komplikovan da bi izazvao divljenje. Voters želi da podeli svoje umeće i radost uživanja u ukusnom slatkišu, a uz malo truda svako može napraviti ovu poslasticu koja će odlično ukrasiti praznično dekorisan sto.

 

 

Potrebni sastojci za četiri osobe:

 

Začinjene šljive:

 

8 šljiva

4 kašike soka tropskog voća

½ kašičice cimeta

30 g putera u kocki

2 kašičice šećera

 

Kremasti prilog:

 

300 ml slatke pavlake

1 štapić vanile, odvojiti semenke

25 g šećera u prahu

 

Način pripreme:

 

1. Zagrejte rernu na 190 stepeni Celzijusa.

 

2. Isecite šljive na polovine i uklonite koštice, a zatim ih odvojite od ljuske, stavite u vatrostalnu posudu i prelijte voćnim sokom.

 

3. Pospite ih cimetom, puterom i šećerom i pecite u rerni 10 minuta.

 

4. Dok su šljive u rerni, lagano ulupajte krem i sjedinite sa semenkama vanile i šećerom u prahu.

 

5. Potom ih izvadite iz rerne, prelijte sokom iz posude i služite sa kremastim prilogom.