PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Osvežavajuća letnja salata sa cveklom

  • Objavljeno:
  • 15.8.2014

Recept kuvara Bruna Lubeta (Bruno Loubet) pokazuje da cvekla ne mora biti zdravo a dosadno i bezukusno povrće koje ljudi izbegavaju. Pored toga što je zdrava, ova letnja salata je i vrlo ukusna, a sprema se bez mnogo muke za samo 35 minuta.

 

Ovaj jednostavan recept spaja klasične ukuse cvekle, orahovog ulja i peršuna u ukusnu i zdravu salatu koja je pritom vrlo dekorativna.

 

Sastojci (za dve osobe):

 

150 g mlade cvekle, sirove

½  veze peršuna

½ crvenog luka, sitno iseckanog

½ češnja belog luka, sitno iseckanog

1 ½ kašika balzamiko sirćeta

1 ½  kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 ½ kašika orahovog ulja

So

Biber

 

Način pripreme:

 

1. Zagrejte rernu na 180 ° Celzijusa

2. Umotajte cveklu u aluminijumsku foliju i pecite dok ne omekša, to bi trebalo da traje oko 30 minuta.

3. Oljuštite cveklu i isecite je na četvrtine ili listiće, zatim je stavite u posudu u kojoj ćete servirati salatu.

4. U posudu sa cveklom umešajte beli luk, crni luk i peršun. Nakon toga, prelijte salatu uljem od oraha, maslinovim uljem, balzamiko sirćetom i začinima. Odmah servirajte ili ostavite u frižideru da se ohladi. Prijatno!

 

Foto: greatbritishchefs.com