PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Neodoljivi vege takosi sa šparglom i šitake pečurkama

  • Objavljeno:
  • 27.6.2018

Vegetarijanski takosi savršeni su ako želite da iznenadite goste neobičnim posluženjem, jer čak i najveći ljubitelji mesa neće moći da odole ovim zdravim zalogajima.

 

Pripremaju se veoma brzo i lako, pa će za trpezarijskim stolom biti za manje od pola sata.

 

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

3 kašike maslinovog ulja

4 čena belog luka, iseckana

½ kašičice soli

200g šitake pečurki, bez peteljki

10 struka mladog luka

8 kukuruznih tortilja

1 šolja gvakamole sosa

8 kriški limete

¼ šolje svežeg korijandera

Čili sos, po želji

 

Način pripreme:

 

1. Operite povrće i odsecite zadebljale krajeve na šparglama.

 

2. U veliku posudu za pečenje stavite ulje, beli luk i so. Dodajte šparglu, šitake i mladi luk. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite povrće desetak minuta, dok ne dobije boju i postane mekano, uz povremeno okretanje.

 

3. Pečeno povrće izvadite na dasku za sečenje i isecite šparglu i luk na komade dužine 5 cm. Šitake isecite na listiće.

 

4. Tortilje kratko zapecite u rerni dok je zagrejana.

 

5. Poslužite povrće u kukuruznim tortiljama, zajedno sa gvakamole sosom i korijanderom, i po želji prelijte čili sosom. Priložite kriške limete i poslužite.

 

 

Foto: Mike Garten