PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kremasta šarlota sa jagodama

  • Objavljeno:
  • 4.4.2016

Kremasta voćna poslastica obučena u hrskav kaput od piškota pravi je izbor za sve sladokusce tokom lepšeg dela godine, kada sve više vodimo računa i o izgledu.

 


   Japanski čizkejk - lagan, ukusan i mek kao duša

 

   Probajte japanski čizkejk od tri sastojka i otkrijte zašto je ovim desertom oduševljen ceo svet.  

 

 


 

Potrebni sastojci:

 

kesica belog želatina u prahu

100 ml mleka

srž vanile

5 žumanaca

100 g šećera

300 ml pavlake

300 g smrznute mešavine voća

piškote 400 g

po 100 g jagoda i malina

kašika šećera u prahu

kriške pomorandže


Način pripreme: 


1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava. 

2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku. 

3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata. 

4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.

 

 

ISTRAŽITE I DRUGE RECEPTE U RUBRICI RECEPTI I STIL  

 

Izvor: stvarukusa / Foto: photobucket