PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kremasta šarlota sa jagodama

  • Objavljeno:
  • 4.4.2016

Kremasta voćna poslastica obučena u hrskav kaput od piškota pravi je izbor za sve sladokusce tokom lepšeg dela godine, kada sve više vodimo računa i o izgledu.

 


   Japanski čizkejk - lagan, ukusan i mek kao duša

 

   Probajte japanski čizkejk od tri sastojka i otkrijte zašto je ovim desertom oduševljen ceo svet.  

 

 


 

Potrebni sastojci:

 

kesica belog želatina u prahu

100 ml mleka

srž vanile

5 žumanaca

100 g šećera

300 ml pavlake

300 g smrznute mešavine voća

piškote 400 g

po 100 g jagoda i malina

kašika šećera u prahu

kriške pomorandže


Način pripreme: 


1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava. 

2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku. 

3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata. 

4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.

 

 

ISTRAŽITE I DRUGE RECEPTE U RUBRICI RECEPTI I STIL  

 

Izvor: stvarukusa / Foto: photobucket

  • POVEZANI ČLANCI

  •  

    photo

    Dekorativne uskršnje poslastice

    Predstavljamo tri recepta  za uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

    Saznaj više

     

    photo

    Kako da drveni nameštaj zablista

    Nudimo vam jednostavan prirodni recept od samo dva sastojka koji će učiniti da vaš nameštaj od drveta ponovo dobije sjaj.

    Saznaj više

    video uputstvo

    Ledena irska kafa

    Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

    Saznaj više

    photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više