PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dekorativne uskršnje poslastice

  • Objavljeno:
  • 13.4.2017

Predstavljamo tri recepta  za izuzetno dekorativne uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

 


   Saveti i ideje za svečanu dekoraciju stola

 

   Bilo da je povod neki svečani događaj, praznik, slava ili želite da svaki dan imate lepo postavljen    sto, predlažemo vam ideje i savete koji će učiniti vaš sto elegantnim i modernim.

 


 

Šarena čokoladna tabla

 

Za pripremu čokoladne table potrebno je 200 g crne čokolade, 200 g bele čokolade i jedna šolja raznih čokoladica za dekoraciju – izmrvljena čokoladna jaja, čokoladne bombonice, mrvice, izmrvljen čokoladni keks...

 

Istopite crnu čokoladu u šerpi sa duplim dnom ili u običnoj šerpi na niskoj temperaturi. Postavite papir za pečenje na poslužavnik i izlijte čokoladu preko. Stavite u frižider na dvadesetak minuta da se stvrdne. Za to vreme istopite i belu čokoladu i istavite 5 do 10 minuta da se prohladi pre nego što ravnomerno izlijete preko ohlađene crne čokolade. Dok je gornji sloj još topao, dekorišite mrvicama i bombonicama po želji. Ostavite da se tabla stvrdne na suvom i hladnom mestu i nakon sat vremena možete je razlomiti na krupnije komade.

 

 

 

Foto: sallysbakingaddiction.com

 

 

Uskršnji štapići

 

Za pravljenje uskršnjih zeka i pilića potrebno je jedno pakovanje sendvič keksa sa punjenjem, bela čokolada , plastični štapići za lizalice ili drveni za ražnjiće, prehrambene boje, žele i čokoladne bombonice.

 

Istopite belu čokoladu i sipajte u dublju činiju ili čašu kako biste lakše umakali keks. Pažljivo razdvojite keks, izdubite punjenje i zajedno sa malo rastopljene čokolade postavite štapić. Keks možete i zagrejati na kratko u mikrotalasnoj pećnici i na taj način omekšati punjenje keksa i olakšati postavljanje štapića. Ostavite bar deset minuta u frižideru da se ohladi i zalepi. Umočite štapiće u čokoladu i odmah zalepite oči napravljene od istopljene bele i crne čokolade ili jestive oči za dekoraciju, nos od čokoladnih bombonica ili istopljene čokolade, i uši od izrezanih žele bombonica.

 

 

 

Foto: itsalwaysautumn.com

 

 

 

Uskršnja poslastica u čaši

 

Za dezert u čaši možete iskoristiti kupovne ili domaće čokoladne kore ili čokoladne biskvite. Potrebni su i puding od čokolade ili krem šlag, čokoladna jaja i običan šlag.

 

Na dno čaše sipajte sloj pudinga ili šlaga. Ređajte naizmenično sloj fila pa sloj izlomljenih jaja pomešanih sa izdrobljenim biskvitom, dok ne napunite čašu. Na kraju sipajte šlag i ukrasite čokoladnim jajima.

 

 

 

Foto: thebusybaker.ca

  • POVEZANI ČLANCI

  •  

    photo

    Kako da drveni nameštaj zablista

    Nudimo vam jednostavan prirodni recept od samo dva sastojka koji će učiniti da vaš nameštaj od drveta ponovo dobije sjaj.

    Saznaj više

    video uputstvo

    Ledena irska kafa

    Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

    Saznaj više

    photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više

    photo

    Doručak protiv mamurluka

    Predlažemo jednostavan recept za savršen početak nove godine. Ova ukusna obrok salata priprema se za samo 25 minuta i zagarantovan je lek protiv mamurluka.

    Saznaj više