PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Četiri dekorativna i brza praznična predjela

  • Objavljeno:
  • 20.12.2015

Praznici su vreme za uživanje, a uživanje je potpuno samo ako veći deo dana ne provedete u pripremama. Zato vam predstavljamo brze, a fantastične gastro predloge koji će vas oduševiti. 

 

Štapići sa pršutom i parmezanom

 

U kombinaciji sa pršutom svako jelo postaje ukusnije, a ako se tome doda i parmezan, čak i obični štapići od testa postaju prava poslastica.

 

Sastojci: 

          

30 štapića

350 g tanko sečene pršute

40 g rendanog parmezana

 

Način pripreme:

 

Svaki štapić umotajte pršutom i stavite na pleh. Pospite parmezan preko štapića i pecite u rerni na visokoj temperaturi  1 do 2 minuta dok se sir ne otopi.

 

                           

 

Novogodišnja brokoli salata

 

Povrće nikad nije izgledalo primamljivije!

 

Sastojci:

 

2 glavice brokolija

100 g borovnica

3 rotkvice

desetak asparagusa

pola šargarepe

čeri paradajz

 

Način pripreme:

 

Podelite glavicu brokolija na cvetove i vrhove asparagusa i kuvajte ih 4 do 5 minuta. Isecite rotkvice i šargarepu na tanke kolutiće. Od kolutića šargarepe nožem izrežite zvezdice. Kada se brokoli i asparagus ohlade, aranžirajte ih na tacni – od brokolija napravite grane, a od asparagusa stablo jelke. Dekorišite jelku ukrasima od šargarepe, rotkvica, borovnica i čeri paradajza. Višak sastojaka poslužite u zasebnim činijama uz jelku.

 

 

Korpice od kelja i sočiva

 

Salata od kelja i sočiva još je ukusnija kada se servira u hrskavim korpicama od tortilje.

 

Sastojci:

 

2 tortilje od 15 centimetara

40 g crnog luka, iseckanog

2 čena belog luka, sitno seckanog

150 g sočiva iz kozerve, ispranog i isceđenog

50 g crvene paprike, iseckane

50 g zelene paprike, iseckane

1 supena kašika izrendane kore limuna

½ kašike pavlake

prstohvat morske soli

kokosovo ulje

1 mali avokado, iseckan na kockice (opciono)

 

Način pripreme:

 

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Isecite tortilje na osam jednakih delova. Podmažite pleh za mini mafine i u svaku rupu stavite jedan deo tortilje. Peći 5 do 10 minuta u zavisnosti koliko žeite da budu hrskave.

Dok se tortilje peku, na malo ulja ispržite crni i beli luk. Dodajte iseckan kelj i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte  sočivo i papriku i dinstajte još nekoliko minuta.

Sklonite sa vatre i dodajte limunovu koru, so i pavlaku. Promešajte drvenom kašikom i sipajte salatu u tortilje.

 

 

Jelka od četiri vrste sira

 

Dekorativno predjelo od sira je toliko jednostavno pripremiti da recept nije potreban. Dovoljno je da iseckajte omiljene vrste sira i sa tri grozda grožđa aranžirate predjelo u obliku jelke.

 

 

Foto: thecozycook.com /  goodhousekeeping.com / marijasmine.com / isugarcoatit.com

 

  • POVEZANI ČLANCI

  •  

    photo

    Dekorativne uskršnje poslastice

    Predstavljamo tri recepta  za uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

    Saznaj više

     

    photo

    Kako da drveni nameštaj zablista

    Nudimo vam jednostavan prirodni recept od samo dva sastojka koji će učiniti da vaš nameštaj od drveta ponovo dobije sjaj.

    Saznaj više

    video uputstvo

    Ledena irska kafa

    Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

    Saznaj više

    photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više