PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Savršene ideje kako od neupotrebljene garaže stvoriti dodatni prostor

 • Objavljeno:
 • 28.7.2018

Ako imate garažu koja zvrji prazna (ili pak prepuna) i smatrate da je pravo vreme da uradite nešto povodom toga, onda u nastavku teksta možete pogledati nekoliko naših predloga na osnovu kojih možete naći primenu za sopstvenu garažu, naročito ako njena funkcija kao garaže više ne stoji kao takva, a želite da pametno iskoristite dodatni prostor na pravi način.

 

Gostinjska soba, zašto da ne?

 

Kad imate pregršt dodatnog prostora, gostinjska soba se nameće kao logičan izbor, a naročito ako taj prostor garaža, koje same po sebi nikad nisu male. U slučaju da je vaša garaža prepuna krša kome ne znate ni kraja ni konca, a kamoli da li će vam bilo šta od toga ikad više zatrebati, prvo što treba da uradite jeste da se otarasite nepotrebnog i oslobodite prostor.

 

 

Čak iako nemate neki poseban budžet na raspolaganju, za početak je dovoljno da je okrečite, uradite dezinsekciju, i na kraju opremite nameštajem po vašem izboru i na način koji vam dozvoljava sama prostorija. Takođe, ako ste stvarno zagerajani da vašu garažu transformišete u spavaću sobu, imajteu vidu da ako nemate prozore u vašoj garaži, ta soba će biti jako mračna, a drugo je pitanje izolacije, tako da se ovakav poduhvat preporučuje ljudima koji žive u područjima sam umerenijom klimom.

 

 

Hibridna soba za različite namene

 

Ako zaista ne koristite garažu za često skladištenje automobila, ili imate dovoljan prostor ispred svog doma da vam garaža nije neophodna, ili ako posedujete stari automobil, u kojem slučaju je otkup kola dobar izbor, zašto ne biste iskoristili dodatni prostor koji imate na raspolaganju i napravili hibridnu sobu.

 

 

Ovakve sobe služe u situacijama kada vi i vaši ukućani imate više različitih potreba, i kada prostor garaže možete izdeliti tako da odgovara svima vama. Pa tako, možete napraviti odeljak za neku vrstu zanata, kao što je recimo šivenje, odeljak za prostiranje veša, ili dodatni prostor za skladištenje. Kod pravljenja ovakve sobe, najbitnije je da uočite kakva vrsta rasporeda vam odgovara, kako biste izbegli skučen i pretrpan prostor koji ste se od početka trudili da izbegnete.

 

 

Kancelarija, studio ili atelje

 

Ako vam je potrebno mesto da radite od kuće, onda je ova opcija pravi izbor za vas, kakva god da je vaša profesija. Postoji bezbroj varijanti, i jedino od vas zavisi kako biste želeli da realizujete ovaj prostor. Na primer, dovoljno je jedno krečenje kako biste malo osvežili prostoriju, a bela boja je odličan izbor ako vam za vaše potrebe odgovara neutralna pozadina i maksimalno odbijanje svetlosti.

 

 

Takođe, ako nemojte menjati ono što je dobro kod vaše garaže, kao što su na primer betonski podovi koji su praktični i laki za održavanje. Takođe, ne trudite se da pokrijete sve grede, pošto taj stil doprinosi zanimljivom rustičnom izgledu. Nakon što ste uredili kostur prostorije, ostatak ćete uklopiti u skladu sa radom koji obavljate. Umetnici će, na primer, verovatno više voleti da vrata od garaže ostavljaju otvorena zbog dodatnog svetla, dok će poslovni ljudi možda želeti da ubace neki veći sto koji će istovremeno služiti i kao radna površina, i kao deo za sastanke.

 

 

Letnja kuhinja uvek dobro dođe

 

Letnja kuhinja je odličan izbor za sve domaćice kojima je dosta mirisa koji se zadržavaju u celoj kući za vreme pripeme ozbiljnih zaliha hrane, kao što je na primer zimnica, pa čak i tokom spremanja najobičnijeg ručka. Takođe, letnja kuhinja je odlična varijanta za vreme vrelih meseci, kada je kuvanje bilo kakve hrane samo po sebi poduhvat.

 

 

Ako svoju garažu odlučite da pretvorite u letnju kuhinju, najbitnije da je prvo raščistite, okrečite, i proverite instalacije koje već imate, da biste znali koliko možete da manevrišete, i šta vam je potrebno od opreme i kuhinjskih elemenata koje ćete koristiti. Ovaj prostor je takođe odličan ako ste ljubitelj roštilja, pa uvek možete izbaciti rešetku i razgoreti roštilj za vreme sunčanih dana, a najbolje od svega je što vrata garaže možete držati otvorena, i tako izbeći nagomilavanje dima i taloženje mirisa kuvane hrane.

 

Na kraju, za koju god varijantu da ste se odlučili, uvek možete, ako vam budžet to dozvoljava, naravno, uložiti u prozore, ako ih nemate i dodatne električne instalacije za koje je potrebno angažovati profesionalca, sve u službi bolje funkcionalnosti dodatnog prostora koji želite da opremite.

 

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  pR

  Kako da uživate u svetlosti bez zagrevanja prostorije

  Volite sunčane, letnje dane, ali ne i vrućinu, naročito ne u svom potkrovlju? Nekada biste želeli da uživate u pogledu kroz prozor, ali bez spuštanja roletni. Otkrivamo jedan od najboljih načina da se zaštitite od toplote, a istovremeno uživate u svetlom domu.

  Saznaj više

  photo

  Umetnost u mozaiku na zidovima istorijskog kabarea

  Jedno od najstarijih i najpoznatijih pozorišta u francuskoj prestonici promenio je ruho još jednom, i zablistalo u zlatnim i crvenim tonovima inspirisanim delom Gustava Klimta. Svetlucavi mozaici, impresivna rasveta i inovativni materijali krase deo pozorišta koji je najinteresantnije dizajniran - Bar des Anges.

  Saznaj više

  photo, video

  Elitna primorska vila u Sarasota stilu

  Nekada skromni dom, a danas raskošna vila koju bi svako poželeo! Otvaramo vrata moderne kuće Strandhus koja je izgrađena na temeljima nekadašnje kuće iz 60-ih godina.

  Saznaj više

  PR

  Efikasnom zaštitom od buke do kvalitetnijeg i zdravijeg života

  Bučne komšije, buka iz susedne sobe, neprijatni odjeci iz hodnika? Zvuk telefona iz susedne kancelarije, ometajuća diskusija kolega na pauzi ili iritirajući zvuk ulaznih vrata? Ako prepoznajete ove "simptome" u sopstvenom domu ili na poslu, krajnje je vreme da ozbiljno shvatite upozorenje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o negativnom uticaju buke na vaš organizam.

  Saznaj više

  photo

  22 nova murala u Beogradu

  Vodeći se osnovnom idejom da se umetnost vrati u svakodnevni život ljudi, gotovo 40 umetnika i umetnica iz zemlje, regiona i inostranstva, koji stvaraju u različitim umetničkim disciplinama, kreirali su sedam murala na fasadama Dorćola, kao i 15 radova na zidu u dvorištu OŠ Kralj Petar I.

  Saznaj više

   

  PR

  Kako do zdrave kuhinje

  Kada se pomene zdravlje u kuhinji, najčešće pomislimo na hranu koju spremamo ili na materijal od kog su napravljeni sudovi koje koristimo. A da li ste se ikada zapitali, negde pročitali da li i kako na zdravlje porodice utiče sama kuhinja i način njene izrade?

  Saznaj više

  photo

  Staklene kućice u netaknutoj prirodi Tasmanije

  Devet novih paviljona u rizortu Freycinet Lodge nude jedinstven smeštaj okružen zelenilom koji privlači turiste iz svih krajeva sveta da istraže prirodne lepote jednog od najstarijih nacionalnih parkova na Tasmaniji.

  Saznaj više

  photo

  Prelistajte novi IKEA katalog za 2020. godinu

  Najnoviji IKEA katalog nas poziva da spasimo svoj san, počevši od udobnog položaja za spavanje u mekoj kvalitetnoj posteljini, uz poruku ljubavi, i nudi rešenja za najvažnije emocionalne potrebe koje očekujemo od savremenog doma.

  Saznaj više

  pR

  Stambeni dragulji na Banjici: Porodične oaze za život na vrhu

  U svim velikim gradovima dostupan je izbor najrazličitijih stanova, ali malo koji može da ponudi takvu udobnost i kvalitet življenja kao stan na poslednjem spratu. Stan koji objedinjuje sve prednosti života u kući i pogodnosti stanovanja u velikom gradu stoga je idealan izbor za sve koji žele da iskuse maksimalan komfor, ali i kvalitet stanovanja za svoju porodicu.

  Saznaj više

  photo, video

  Kuća s pokretnom terasom

  Quadrant House je kuća u Poljskoj koja vam na prvi pogled može delovati svedeno i obično, ali ako pogledate malo bolje, njen dizajn je sve samo ne jednostavan! 

  Saznaj više