PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Osvežavajući sendviči od krastavaca na četiri načina

  • Objavljeno:
  • 11.9.2017

Predlažemo četiri recepta i video uputstvo za pripremu ukusnih, osvežavajućih sendviča za koje vam neće biti potreban hleb.

 

Ovakvi alternativni sendviči dobro će doći i ukoliko držite dijetu i težite da smanjite unos hleba, ili samo želite da promenite ishranu, hranite se malo zdravije i jedete više povrća.

 



 

1. Tripldeker sendvič        

                                                         

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

4 krastavca

80 g senfa

80 g majoneza

8 odrezaka pečene govedine

4 odreska ćuretine

4 odreska šunke

8 listića čedar sira

 

Način pripreme:

 

Ogulite krastavce i presecite ih na pola. Izbacite sredinu gde su semenke. Namažite senf na jednu polovinu krastavca, na drugu majonez. Poređajte govedinu, ćuretinu, šunku i sir i zatvorite sendvič.

 

2. Sendvič sa dimljenim lososom

 

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

4 krastavca

8 komada dimljenog lososa

150 g krem sira

½ crvenog luka, iseckanog

Mirođija

 

Način pripreme:

 

Ogulite i očistite krastavac presečen na pola od semenki. U manju činiju stavite krem sir, luk i mirođiju i mešajte dok se ne sjedini. Razmažite namaz preko obe polutke krastavca. Dodajte dimljeni losos i zaklopite sendvič.

 

 

3. Sendvič sa mocarelom i paradajzom

 

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

4 krastavca

80 g pesto sosa

20 mini mocarela kuglica

2 paradajza, iseckana

 

Način pripreme:

 

Pripremite krastavce kao u prethodnim primerima. Razmažite pesto sos na obe polovine očišćenog krastavca. Napinite jednu polovinu krastavca mocarelom, a drugu paradajzom i spojite sendvič.

 

4. Sendvič sa ćurećom slaninom i gvakamole sosom

 

Potrebni sastojci za 4 osobe:

 

4 krastavca

150 g gvakamole sosa

4 parčeta ćuretine

8 režnjeva slanine

 

Način pripreme:

 

Isecite i očistite krastavce, zatim na obe polovine namažite gvakamole sos. Na jednan deo krastavca stavite ćuretinu, na drugi slaninu i sastavite polovine sendviča.

 

 

Foto: Tasty / Youtube screenshot