PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prva pametna daska za veslanje za savršeno letnje uživanje

 • Objavljeno:
 • 21.5.2016

"SipaBoards Drive" je prva pametna daska na naduvavanje na svetu koja poseduje električni motor koji ujedno služi i kao pumpa.

 


   Kako spakovati odeću za mesec dana u ručni prtljag 

 

   Ovo video uputstvo za pakovanje stvari videlo je skoro 9 miliona ljudi. Ne bez razloga! Ovo je            verovatno najbolje pakovanje ikada.   

 


 

Ovaj kompresor transformiše izduvanu dasku u čvrst objekat za samo pet minuta, za razliku od standardnih daski na naduvavanje za koje je potrebno tri puta više vremena. Nakon pumpanja, motor se ubaci u dasku i služi kao sistem za pogon.

 

 

Sa tri podešavanja, "SipaDrive" motor pokreće dasku brzinom do 3,5 čvora po času. Motor je u potpunosti ekološki, bez štetnih emisija i veoma tih, pa je pogodan za korišćenje i u zaštićenim vodama. Dopunjiva baterija moze da obezbedi tri sata rada motora ukoliko se kreće laganom brzinom.

 

 

Motorom se upravlja bežičnim putem preko upravljača koji je smešten na pametnom veslu "SipaPaddle". Veslo ne samo što kontroliše brzinu motora, već i automatski prekida konekciju i gasi motor kada upadne u vodu ili se odvoji od daske.

 

 

 

 

"SipaBoards Drive" daske su izrađene od izuzetno izdržljivog PVC materijala i dolaze u tri modela "All-Rouder", "Cruiser" i "Fisherman".

 

 

 

Pomoću aplikacije na smartfonu, moguće je pratiti kretanje daske i primiti obaveštenje kada nivo baterije padne na 50%.

 

 

Dizajn "SipaBoards Drive" daske nagrađen je međunarodnom "Red Dot Best of the Best" nagradom za 2015. godinu, a u januaru ove godine inovativni dizajn prepoznat je ulaskom u finale za nagradu "ISPO Brand New".

 

 

Prikupljanje sredstava za finansiranje novog ciklusa proizvodnje pokrenuto je preko Kikstartera. Pružajući svoju donaciju slovenačkoj kompaniji SipaBoards, već u avgustu možete očekivati isporuku daske na samonaduvavanje iz kolekcije "SipaBoards Air" ili rasklopivog "SipaPaddle" vesla od karbonskih vlakana.

 

 

Foto: sipaboards.com

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  photo

  Čuveni dizajneri predstavili nameštaj za 2017.

  Među novim proizvodima kompanije Cassina koji su predstavljeni na Salone del Mobile u Milanu, našle su se sofe, stolice i police dizajnera Konstantina Grčića, Filipa Starka, Patricije Urkiole i braće Burulek.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

   

  photo, video

  Lebdeće saksije

  Švedska kompanija FLYTE će vas uveriti da saksije mogu biti najinteresantniji dekorativni element u vašem domu. Neobične saksije LYFE omogućuju da vaše omiljene biljke rastu u sred vazduha.

  Saznaj više

   

  Photo

  Najbolje zemlje za putovanja u 2017.

  Svetski ekonomski forum objavio je najnoviji izveštaj o najpogodnijim zemljama za putovanja, a istraživanje je obuhvatilo 136 zemalja sveta. Pogledajte Top 10 listu.   

  Saznaj više