Stakleni solarni paneli za ceo krov

 • Objavljeno:
 • 2.11.2016

Kompanija "Tesla" predstavila je "solarni krov" sa unapređenim sistemom za skladištenje energije. "Tesla" će proizvoditi i prodavati svoju liniju solarnih panela koju će kombinovati sa sopstvenim sistemom za čuvanje energije.

 


   Transparentni solarni paneli najavljuju energetsku revoluciju

 

   Tim istraživača sa Univerziteta u Mičigenu stvorio je potpuno transparentan solarni panel –              revolucionaran proizvod koji pretvara staklene površine u kolektore energije.

 


 

To će omogućiti vlasnicima kuća da umesto tradicionalnog krova sa crepom prekriju čitav krov solarnim pločicama u koje su integrisane solarne ćelije, povezanim sa "Powerwall 2" baterijama koje mogu da skladište 14 kWh energije. Na taj način će snabdevanje kuća isključivo solarnom energijom biti mnogo lakše.

 

Iako je načinjen od teksturisnih staklenih pločica, "solarni krov" sa zemlje izgleda poput tradicionalnih krovova. Pločice su štampane hidrigrafikom (metoda prenosa printa na 3D površine) i dostupna su četiri modela – "Textured Glass Tile", "Slate Glass Tile", "Tuscan Glass Tile", i "Smooth Glass Tile".

 

"Tesla" ističe da su staklene pločice izdržljivije od tradicionalnih crepova, što je naročito bitno u oblastima u kojima je grad češća pojava.

 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Kuća kao skulptura od drveta

  Na šumovitom posedu ruralnog dela Engleske, nekadašnja lovočuvareva kuća dobila je modernu nadogradnju, u potpunosti obloženu drvenim letvama savijenim na pari.

  Saznaj više

   

  photo

  Šarmantna kuća za veliku porodicu (DETALJAN PLAN)

  Predstavljamo detaljan plan prelepe porodične kuće koja je pogodna za gradnju na placevima srednjih dimenzija, a sama struktura kuće ima jednostavnu formu koja nije previše zahtevna za izgradnju.

  Saznaj više

  photo

  Prvi solarni put na svetu

  U malom mestu Turuvr u Normandiji, deonica puta dužine jednog kilometra prekrivena je specijalnim solarnim panelima, pa je tako Francuska postala prva zemlja na svetu koja je dobila solarni put.

  Saznaj više

  photo

  Mediteranska vila u prirodi

  Na španskom ostrvu Ibici, nikla je jedinstvena kuća na tri nivoa koja predstavlja fuziju mediteranske kulture i prirodnog okruženja. Vilu odlikuje interesantna kombinacija materijala – betona i bambusa.

  Saznaj više