PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ovako izgleda penthaus Donalda Trampa vredan 100 miliona dolara

 • Objavljeno:
 • 18.11.2016

Smeštena na Petoj aveniji u Njujorku, na samo par blokova od Central parka, uzdiže se čuvena Trampova kula koju je novi američki predsednik izgradio 1983. godine. U njoj su smeštene ne samo Trampove poslovne prostorije, već i raskošan penthaus koji je odabrao za svoj primarni dom. Prostire se na tri poslednja sprata kule i procenjuje se da vredi vrtoglavih 100 miliona dolara.

 


   Otvaramo vrata novog doma Baraka Obame

 

   Barak i Mišel Obama su iznajmili kuću čija se vrednost procenjuje na četiri miliona dolara, gde      će se povući nakon završetka njegove predsedničke karijere.

 


 

Dizajniran je da podseća na Versajsku palatu, pa ne čudi što impresionira već od ulaznih vrata, optočenih zlatom i dijamantima. Ekcentrična scena dočekuje vas u dnevnoj sobi u kojoj vlada savršena simetrija –mermerni zidovi, zasenjujući ornamenti u boji zlata, luksuzan nameštaj u stilu Luj XIV, kristalni lusteri, korintski stubovi.

 

 

Klasična umetnička dela krase prostoriju: bronzana statua Erosa i Psihe na stolu i reprodukcija barokne freske Aurora iznad belog mermernog kamina. Na njemu se nalaze i grčke vazne, opet, u savršenoj simetriji.

 

Dominantnu zlatno-bež paletu prekine po neka velika tropska biljka.

 

 

Veliki prozori nude spektakularan pogled sa 66-og sprata kule ka Central parku i susednom Nju Džersiju.

 

 

Trpezarija Trampovih je poput ostatka stana opremljena nameštajem Luj XIV i pozlaćenim predmetima poput poslužavnika, čaša i šolja postavljenih na staklenom trpezarijskom stolu.

 

 

Radna soba Melanije Tramp opremljena je luksuznim nameštajem, a ništa manje impresivan nije ni pogled koji se pruža iz prostorije. Iznad sofe nalazi se reprodukcija Renoarove slike "Loža". Melanija od 2010. godine dizajnira nakit za kompaniju "QVC", a njene kolekcije nose potpis "M".

 

 

Raskošan enterijer Trampovog penthausa je kreirao renomirani dizajner Angelo Donghia, koji je tokom 70-ih i 80-ih dizajnirao za Ralfa Lorena, Lajzu Mineli, Dajanu Ros i druge poznate ličnosti. Enterijerista je preminuo 1985. godine, a posthumno je uvršten u hol slavnih dizajnera enterijera.

 

 

Zanimljivo je da je Trampova kula poslužila kao fiktivno središte kompanije Brusa Vejna u filmu "Uspon Mračnog viteza". 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  photo, video

  Interaktivni svetleći zidovi

  Zahvaljujući inovativnom sistemu LUMIS, zidovi su postali dinamične i interaktivne površine koje emituju najrazličitije svetleće oblike poput predela i životinja, koji reaguju na prisustvo ljudi i dodir.

  Saznaj više

   

  photo

  Živopisna hobitska kuća

  Neumorni vlasnici gradili su magičan hobitski dom od materijala koji su pronalazili u okolini i ukrasili ga sopstvenim naporima, a kao rezultat je nastala prelepa prirodna kuća koja se savršeno utopila u svoje okruženje.

  Saznaj više

   

  Photo, Video

  Čuvar kuće kojem ništa ne promiče

  Sunflower Labs skenira vašu okolinu i vremnom uči koji su vaši koraci, kako hoda vaš poštar ili komšija, da li su mačke u dvorištu ili se neko nepoznat šunja okolo.

  Saznaj više

  photo

  Najbolji besplatni programi za uređenje enterijera

  Zar ne bi bilo sjajno kada biste mogli da vidite kako bi novi komad nameštaja ili raspored izgledao u domu pre nego što potrošite novac na kupovinu i uložite trud i vreme da enterijer uredite?

  Saznaj više